eulogo---97px.png Vipuvoimaa-97px.png

Matkalla

Hei sinä 16-29-vuotias nuori tai nuori aikuinen, joka jonotat mielenterveyspalveluihin!

Onko jono mielenterveyspalveluihin liian pitkä? Kaipaatko tukea arkeesi palveluihin jonottaessa?

Tarjoamme sinulle tukea huomioiden omat tarpeesi ja toiveesi.

Omalla valmentajallasi on aikaa tutustua sinuun ja käydä keskusteluja kanssasi kaikessa rauhassa sinulle tärkeistä asioista ja mieltäsi pohdituttavista aiheista.
Valmentajasi tukee sinua arjen asioiden hoitamisessa, esimerkiksi hakemusten täyttämisessä ja asiointikäynneissä sekä auttaa löytämään apua ja tukea elämäsi haasteisiin.

Voit osallistua myös ryhmätoimintaamme:
•    rentoa oleilua,
•    pelailua,
•    keskustelua,
•    erilaisia teemoja,
•    pienryhmiä
•    ja harrastuskokeiluja! 

Saat vertaistukea vertaisohjaajien ja ryhmätoiminnan kautta.
Valmentajat ja vertaisohjaajat ovat tukena matkallasi mielenterveyspalveluihin ja tarvittaessa myös niiden alkutaipaleella - sinun tahtosi mukaan.

Faktaa
Osallistuminen on sinulle vapaaehtoista ja ilmaista.
Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.
Matkalla-toiminta ei ole terapiaa tai lääketieteellistä hoitoa.

Ota yhteyttä valmentajiin täyttämällä lomake. Voit myös olla yhteydessä viestillä (myös WhatsApp) tai soittamalla.

Ryhmät

Ryhmätoimintamme järjestetään pääosin Tampereen Vamoksella, osoitteessa Kuninkaankatu 21, 3. kerros (soita ovikelloa!).

Kunkun Olkkari Keskiviikkoisin klo 13–16

Mukavaa oleilua, seuraa, vertaistukea ja lämmintä juotavaa Tampereen keskustassa. Olkkarissa voit vain oleilla tai osallistua lautapeleihin ja muihin puuhiin. Silloin tällöin Olkkarissa on vaihtuvia teemoja.

Tule sellaisena kuin olet!  Voit tulla mukaan silloin kuin haluat tai laittaa etukäteen viestiä vertaisohjaajalle ja vaikkapa sopia, että tulette yhtä matkaa. Olkkariin voit osallistua, vaikka et olisi mukana muussa Matkalla-toiminnassa.

Käy kurkkaamassa ajankohtaiset tapahtumat Instagramista!


Taideryhmä Kerran viikossa torstaisin

Neljän kerran pienryhmä, jossa tehdään matalan kynnyksen taidetta turvallisessa ilmapiirissä. Ryhmässä tarkastellaan omia voimavaroja, vahvuuksia ja toiveita sekä haetaan uusia näkökulmia ratkaisukeskeisen taidetyöskentelyn keinoin. Ryhmään osallistuakseen ei tarvitse olla harrastanut taidetta tai osata taiteellisia menetelmiä, halu kokeilla riittää. Ryhmän kokoonpano pysyy samana jokaisella tapaamiskerralla.

Lisätietoja Sirkulta tai Kallelta (yhteystiedot alla).

Kurkkaa lisää tunnelmista ja suunnitelmista somesta

Valmentajat

Janette Sandberg
050 479 0911
janette.sandberg@hdl.fi

Maija-Kaisa Palo
050 308 4189
maija-kaisa.palo@hdl.fi

Saara Sillanpää
050 470 6428
s
aara.sillanpaa@hdl.fi

Sirkku Rämö
041 731 9787
sirkku.ramo@tamperemissio.fi

Vertaisohjaajat

Sami
041 732 2389

Sara
040 477 5899

Projektipäällikkö

Kalle Kuusniemi
041 732 2226
kalle.kuusniemi@tamperemissio.fi

Matkalla-toiminta on syntynyt Linja 20 -hankkeessa havaitusta tarpeesta tarjota tukea mielenterveyspalveluihin jonottaville nuorille. Toiminta on suunnattu ensisijaisesti työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille. Tavoitteenamme on tukea nuorta arjen askelissa, vahvistaa nuoren voimavaroja ja toimijuutta sekä löytää nuoren yksilöllisiä vahvuuksia. Tarkoituksenamme on myös tukea nuorta mielenterveyspalvelun aloittamisessa ja siihen sitoutumisessa rinnalla kulkien.  


Matkalla-toiminta aloitti syksyllä 2022 omarahoitteisesti TampereMission ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön toimesta kahden valmentajan ja yhden vertaisohjaajan työpanoksella. Toiminnalle on myönnetty Tampereen kaupungin nuorisotakuuavustus vuonna 2023.


Matkalla 2 -hanke aloitti keväällä 2023 Euroopan sosiaalirahaston rahoittamana. Hankkeen myötä toiminnan henkilöstö kasvoi kahdella valmentajalla, yhdellä vertaisohjaajalla ja projektipäälliköllä, jolloin pystymme vastaamaan laajemmin mielenterveyspalveluihin jonottavien nuorten tarpeisiin. Lisäksi tulemme yhdessä nuorten ja alan ammattilaisten voimin kehittämään uuden palvelumallinnuksen mielenterveyspalveluiden jonoissa olevien nuorten tukemiseksi ja erikoissairaanhoitoon kohdistuvan paineen helpottamiseksi.


Toimintaa ja hanketta toteuttavat TampereMissio ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö. Valmentajamme toimivat yhteistyöverkostoissa Tampereen kaupungin, Pirkanmaan hyvinvointialueen ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Työmme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.

 

Ota yhteyttä

Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen

Yhteistyössä

Jaa tämä sivu: