Hyvää työtä jo 143 vuotta!

TampereMissio on yleishyödyllinen sosiaalialan järjestö, joka tekee työtä lapsiperheiden, nuorten, ikäihmisten ja kehitysvammaisten ihmisten hyväksi. Toiminnassa on lähes 250 eri alan ammattilaista sekä runsas joukko vapaaehtoisia.

Missiomme on yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen ja vastuullisuus ohjaa toimintaamme arjessa.

TampereMissio ry toteuttaa kansalais- ja vapaaehtoistoimintaa, sosiaali- ja vanhustyön kehittämistoimintaa, varainhankintaa sekä viestintää yhdistyksen omana toimintana. Kehittämishankkeet ja toiminnot ovat pääosin Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen, Euroopan Sosiaalirahaston sekä Tampereen kaupungin rahoittamia.

Yhdistyksen palveluliiketoiminta on yhtiöitetty 1.1.2020 alkaen TampereMissio Palvelut Oy:lle. TampereMissio Palvelut Oy tuottaa ikäihmisten asumis- ja päiväkeskustoiminnan palveluja Koskikodissa, Petäjäkodissa ja Peurankalliolla sekä kehitysvammaisten ihmisten asumisen, päiväkeskus- ja työtoiminnan sekä vapaa-ajan palveluja Rongankodin yksiköissä. Kaiken ikäisille suunnattua Lähitoritoimintaa järjestetään Kyttälässä ja Peurankalliolla. Palveluyhtiöllä on myös kolme ravintolaa, jotka tuottavat ravintopalveluita hoivakoteihin sekä muille asiakkaille.

TampereMissio Palvelut Oy on yhteiskunnallinen yritys, jonka toiminnan tavoitteena on yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen vastuullisesti ja kestävästi. Yhtiön tuottama voitto käytetään ensisijaisesti sen oman toiminnan kehittämiseen ja toissijaisesti yleishyödyllisen omistajan TampereMissio ry:n yleishyödylliseen toimintaan.

Toimintaa johtavat yhdistyksen jäsenet

TampereMission toimintaa johtaa yhdistyksen hallitus ja sen ylin päättävä toimielin on yhdistyskokous.
TampereMission hallituksen jäsenet ovat:

  • Liljeroos Jyrki, kauppaneuvos (puheenjohtaja)
  • Rosenlund Mikko, kauppaneuvos (varapuheenjohtaja)
  • Aalo Ville, diakoniajohtaja
  • Helén Harri, toimitusjohtaja
  • Jylhä Marja, gerontologian professori
  • Kaartinen Jaana, KTM, markkinointipäällikkö
  • Lagerstam Leo, varatuomari
  • Lehtinen Heikki, varatuomari
  • Ojala Ilkka, toimitusjohtaja
  • Pintilä Hippu, HR-asiantuntija, psykologi

Yhdistyksen jäsenet muodostavat yhdistyskokouksen. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä täyttämällä ja lähettämällä postitse oheisen lomakkeen. Yhdistyksen hallitus vahvistaa jäsenyyden kokouksissaan.

Jäsenhakemus (PDF) >>

Sähköiset julkaisut TampereMission toiminnasta

Monessa mukana Tampereen kehityksessä

TampereMissio käynnistyi kaupunkilähetystoimintana jo vuonna 1881. Yhdistys perustettiin vuonna 1907. Samoihin aikoihin syntyivät myös Helsingin (nykyisin HelsinkiMissio) ja Turun Kaupunkilähetykset Skotlannissa 1826 perustetun Glasgow City Missionin mallin mukaisesti.

Toiminnan alkaessa tärkein työmuoto oli kansakouluun valmistava alkeisopetus, sunnuntaikoulu ja vaikeuksissa olevien perheiden auttaminen. Ensimmäinen lastenkoti perustettiin 1920. Yhdistyksellä on ollut oma pienten lasten koti, huostaan otettujen poikien koti, lastenseimi ja lastentarha sekä ammattioppilaskoti, alkoholistikoti ja useita vanhainkoteja.

Vuonna 1944 Kaupunkilähetyksen johtaja Matti Joensuu käynnisti avioliittoneuvonnan. Toiminta siirtyi myöhemmin seurakunnille ja tunnetaan nykyään valtakunnallisena kirkon perheneuvontana.

Kehitysvammatyö alkoi 1960, kun ensimmäinen kehitysvammaisten työkoti perustettiin. Tästä sai alkunsa Kaupunkilähetyksen Rongankoti, joka on tänään suurin yksityinen kehitysvamma-alan toimija Pirkanmaalla.

Vuonna 1987 kehitettiin ja näki päivänvalon Aamukorva, joka on yhä edelleen ainoa ikäihmisille suunnattu aamuisin toimiva auttava puhelin. Aamukorvan toiminta on laajentunut Tampereelta myös muualle Suomeen.

Yli 20 vuoden ajan TampereMissio on myös kehittänyt ja koordinoinut TunteVa®-toimintamallia, joka on muistisairaiden kohtaamiseen kehitetty vuorovaikutusmenetelmä.

Uusi ura TampereMissiossa?

Meillä työskentelee lähes 250 ammattilaista ikäihmisten, kehitysvammaisten, lapsiperheiden, nuorten ja yhteisöjen hyväksi.

Tulisitko meille työkaveriksi?

Katso avoimet työpaikat