Vastuuna yhteinen hyvä - Ystäväyrityksenä autat lähellä

Oletko pohtinut, miten yrityksenne voisi tehdä hyväntekeväisyyttä tai toteuttaa sosiaalista vastuullisuutta? Yhteistyötapoja on monenlaisia. Yrityslahjoitus voi muodostua tekemästänne tuote-, raha- tai palvelulahjoituksesta tai esimerkiksi työntekijöiden tekemästä vapaaehtoistoiminnasta. Voimme myös kohdentaa lahjoituksen toiveenne mukaan haluamallenne kohderyhmälle tai toiminnalle.

Tavataan, ideoidaan ja toteutetaan yrityksellenne sopiva tapa auttaa ja vaikuttaa lähialueen hyvinvointiin yhdessä meidän kanssamme. Kanssamme yhteistyötä tekevän yrityksen on mahdollista liittyä mukaan Ystäväyritys-verkostoon.

TampereMissio on yleishyödyllinen sosiaalialan järjestö, joka tekee työtä lapsiperheiden, nuorten, ikäihmisten ja kehitysvammaisten ihmisten hyväksi Tampereella ja sen lähialueilla. TampereMissio haluaa poistaa yksinäisyyden Tampereelta, vahvistaa yhteisöjä ja lisätä kaupunkilaisten arkeen iloa, läsnäoloa ja kohtaamisia.

Tule mukaan rakentamaan kanssamme myötäelävää kaupunkia!

Ota yhteyttä!

anuliisa

Anuliisa Holappa

Yritysyhteistyö, Varainhankinnan asiantuntija
anuliisa.holappa@tamperemissio.fi

Blogi yritysvapaaehtoisuudesta

Yritysvapaaehtoisuus – uusi tapa tehdä hyvää!

Vaikka vapaaehtoistoiminta on meille arkipäivää, on se yrityksille vielä uusi ja varsin tuntematon osa-alue. Olemme tarjonneet pitkin vuotta paikallisille yrityksille mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistehtäviä työajalla, joista olemme saaneet positiivisia kokemuksia niin yrityksille kuin asukkaille.

Lähdimme toteuttamaan Valveres Oy:n kanssa kyselytutkimusta liittyen yritysvapaaehtoisuuden tunnettuuteen, lue mielenkiintoinen analyysi täältä!

Esimerkkejä yritysyhteistyöstä

Ilon ja avun tuottaminen muille lisää tutkitusti myös omaa hyvinvointia. Työntekijöiden työajalla toteuttama vapaaehtoistoiminta onkin hyvä tapa kantaa vastuuta paikallisesta hyvinvoinnista ja toteuttaa yrityksen sosiaalista vastuullisuutta. Yritysvapaaehtoisuus toteutetaan n. 3h kestävänä kokonaisuutena ikäihmisten parissa ulkoiluseurana, pelaillen, seurustellen tai vaikkapa lauleskellen.

Järjestämme myös kokonaisia työhyvinvointipäiviä, jotka koostuvat päivästä vapaaehtoisena ikäihmisten tai kehitysvammaisten ihmisten parissa. Tyhy-päivä voidaan räätälöidä juuri teille sopivaksi kokonaisuudeksi. Meiltä löytyvät myös tarvittavat tilat sekä asiantuntijuutta esimerkiksi yhteisövalmennus-teemalla.

Esimerkki yrityksen vapaaehtoispäivästä:

Klo 12:30 Tapaaminen ja aloitusinfo

Klo 13:00 Tutustuminen ryhmäkotien asukkaisiin​

Klo 13:30 Päivän yhteinen aktiviteetti​, kuten ulkoilu, askartelu tai musisointi

Klo 14:30 Tunnelmat ja kokemukset, päivän päätös

”Nähdäänkö uudestaan?”

Ryhmäkotivierailuista jää hyvä mieli niin asukkaalle kuin vierailijallekin. Kahdenkeskinen juttutuokio on molemmille antoisaa ja vierailu voi innostaa käymään jatkossakin meillä!

Kokemuksia yritysvapaaehtois- päivistä

”Sai hyvän mielen”​
“Hyvä reissu, voittaa työolot”​
“Silmiä avaavaa”​
“Yllättävän helppoa”​
“Työasiat unohtuivat täydellisesti”​
”Voinko tulla toistekin?”​

Suunnitellaan yhdessä juuri teidän porukalle sopiva kokonaisuus!

Case-esimerkit

Voit tukea työtämme monin eri tavoin. Tässä esimerkkejä toteutuneista yhteistöistä.

Sukkamestarit

Sukkamestareiden yritysvapaaehtoiset ilahduttivat kaksi kertaa vuoden aikana Koskikodin asukkaita ulkoilemalla yhdessä.

Siipiweikot

Royalty-yhteistyönä toteutetun hyväntekeväisyyskampanjan aikana ostettiin 341 annosta ja lahjoitettiin 1705€ nuorten mielenterveystyöhömme.

Mokkamestarit

Mokkamestareiden kahvilahjoituksilla Likellä-kerholaiset ovat nauttineet monet maistuvat kahvikupposet viikoittaisissa kerhokokoontumisissa.

  • toteutat sosiaalista vastuuta yrityksenä
  • vaikutat paikallisten ihmisten hyvinvointiin
  • mahdollistat toiminnan tekemisen
  • varmistut annetun avun todellisesta vaikutuksesta
  • vahvistat omaa imagoa työnantajana ja asiakkaiden keskuudessa
Saat
  • kutsun Kiitos-aamiaiselle yhdessä muiden Ystäväyritysten kanssa. Kiitos-aamiaisella verkostoidut muiden paikallisten yritysten kanssa ajankohtaisen aiheen parissa
  • näkyvyyttä TampereMission nettisivuilla
  • Ystäväyritys-bannerin, jonka avulla kerrot sosiaalisen vastuun kantamisesta ja yhteistyöstä kanssamme

Kokemuksia yritysyhteistyöstä

Jussi Koskinen, Toimitusjohtaja, Sukkamestarit

”Halusimme osaltamme olla tukemassa hienoa ja perinteistä, paikallista hyväntekeväisyys kampanjaa.”

Ylöjärveläinen Sukkamestarit on osallistunut kahtena jouluna ikäihmisten Sukkia suurella sydämellä -keräykseen lahjoittamalla yhteensä 2500 sukkaparia.

Janne Toikka, Asset Manager, Trevian / Tullintori

”Meille, Tullintorilaisille, Sukkia suurella sydämellä -villasukkakeräyksessä mukana olo on erityisen mukava tapa osoittaa ja toteuttaa vastuullisuutta.”

”Kauppakeskuksen yritykset ovat mukana sukkien keräyspaikkoina, sukat lajitellaan tiloissamme ja toteutamme lisäksi yhdessä erilaisia tapahtumia. Jo pitkään jatkuneen yhteistyön myötä olemme olleet mukana ilahduttamassa ja lämmittämässä useiden tuhansien sukkien saajien mieltä ja jalkoja.”