Whistleblowing-ilmoituskanava

Arvojemme mukaisesti haluamme toimia oikein ja tehdä parhaamme kaikissa tilanteissa. Arvomme ovat lähimmäisyys, vastuullisuus ja yhdenvertaisuus. Missiomme on yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen ja vastuullisuus ohjaa toimintaamme arjessa.

Olemme ottaneet kaikkien sidosryhmiemme käyttöön Whistleblowing–direktiivin mukaisen First Whistle -palvelun. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden ilmoittaa epäillyistä väärinkäytöksistä kuten sopimattomasta menettelystä tai vilpillisestä, epäasianmukaisesta, epärehellisestä, laittomasta tai piittaamattomasta toiminnasta tai käytöksestä. Whistleblowing–ilmoituksiin et tarvitse todisteita epäilyksillesi, mutta kaikki ilmoitukset on tehtävä hyvässä uskossa.

Asiakasvalituksien tai henkilökohtaisista kiistoista ilmoittamiseen tämä ei ole oikea kanava vaan toivon, että näissä tilanteissa otat yhteyttä vastuuhenkilöihimme.

Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä, mutta suosittelen ensisijaisesti, että ilmoitat epäilemistäsi rikkomuksista avoimesti omalla nimelläsi ja yhteystiedoillasi. Kaikki ilmoitukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti.

Palvelun teknisen toteutuksen tuottaa meille ulkopuolinen palveluntarjoaja Juuriharja Oy siten, että järjestelmä ei ole yhteydessä omiin IT – järjestelmiimme eikä se jäljitä IP-osoitteita tai muita tietoja, joiden avulla viestin lähettäjän voisi tunnistaa.

Palvelussa lähetetyt ilmoitukset ovat TampereMission Whistleblowing-tiimin jäsenten luettavissa. Kun tapaus on loppuun käsitelty tai siihen liittyviä tietoja ei enää tarvita, henkilöihin liittyvät tiedot tai tunnistetiedot poistetaan.

Tarja Eho
toiminnanjohtaja

Linkki TampereMission First Whistle -ilmoituskanavaan >>

Voit tehdä ilmoituksen myös Oikeuskanslerin viraston ilmoituskanavassa.
Oikeuskanslerinviraston ilmoitusohjeet >>
Oikeuskanslerinviraston ilmoituskanava >>

Kaipaatko lisätietoa First Whistle-ilmoituksen tekemisestä?
Juuriharja.fi-sivuston tietopaketti First Whistle-ilmoituksista