Matkalla

Hei sinä 16-29-vuotias nuori tai nuori aikuinen, joka jonotat mielenterveyspalveluihin!

Tuntuuko mielenterveysjono liian pitkältä? Kaipaisitko tukea arkeesi ja jonotukseen? Oletko lisäksi työ- tai kouluelämän ulkopuolella?

Tule mukaan Matkalla-toimintaan: me tarjoamme sinulle kokonaisvaltaista tukea huomioiden omat tarpeesi ja toiveesi. Toimintamme keskittyy ajatukseen rinnalla kulkemisesta, joten emme tarjoa lakisääteisiä palveluita kuten hoitoa, terapiaa tai kuntoutusta – meiltä saat kuitenkin sosiaalialan ammattilaisten arjen tukea matkallesi.

Tietoa toiminnasta

Yksilövalmennuksessa omalla valmentajallasi on aikaa tutustua sinuun ja käydä keskusteluja kanssasi kaikessa rauhassa sinulle tärkeistä asioista ja mieltäsi pohdituttavista aiheista.

Valmentajasi tukee sinua arjen asioiden hoitamisessa, esimerkiksi hakemusten täyttämisessä ja asiointikäynneissä sekä auttaa löytämään apua ja tukea elämäsi haasteisiin. Valmentaja on tukena matkallasi mielenterveyspalveluihin ja tarvittaessa myös niiden alkutaipaleella.

Voit osallistua myös ryhmätoimintaamme: ryhmissä on erilaisia teemoja, pienryhmiä ja harrastuskokeiluja. Ryhmätoiminnan kautta on mahdollisuus myös vertaistukeen.

Matkalla-toimintaan osallistuminen on sinulle vapaaehtoista ja ilmaista. Noudatamme kaikessa toiminnassamme turvallisemman tilan periaatteita.

Jos sinua kiinnostaa yksilövalmennus, ryhmätoiminta tai muu tuki, ota rohkeasti yhteyttä täyttämällä alla oleva yhteydenottolomake. Voit myös ottaa meihin yhteyttä viestillä (tekstiviesti/WhatsApp) tai soittamalla, katso yhteystiedot sivun lopusta.

Ryhmät

Ryhmätoimintamme järjestetään pääosin Tampereen Vamoksella, osoitteessa Kuninkaankatu 21, 3. krs. (Huom! Sisäänkäynti Kauppakatu 6 A puolelta). Valitettavasti tila ei ole esteetön.

Taideryhmä
Matkalla-toiminnan taideryhmä kokoontuu tiistaisin klo 13:30-15:30. Voit tulla mukaan yhdelle tai useammalle kerralle. Ryhmään ilmoittaudutaan jokaiselle kerralle erikseen, viimeistään edeltävänä maanantaina klo 15. Ryhmään mahtuu seitsemän osallistujaa. Ryhmään tuleminen ei edellytä piirustustaitoja tai erityistä taiteellisuutta. Avoin mieli ja kokeilunhalu riittävät! Toivomme, että pääset saapumaan paikalle ajoissa, jotta pääsemme aloittamaan työskentelyn yhdessä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Heidille.

Mieliolkkarit
Mieliolkkareissa keskustellaan mielenterveyden teemoista yhdessä nuorten aikuisten lyhytterapeuttisen työryhmän psykologin kanssa. Mieliolkkarit järjestetään kerran kuussa keskiviikkoisin. Voit osallistua myös etänä. Kurkkaa tulevat kerrat meidän somesta!

Hyvän mielen harrastuskokeilut
Käymme nuorten toiveiden mukaisesti yhdessä kokeilemassa eri harrastuksia ja aktiviteetteja. Tavoitteena on mukava yhdessä tekeminen, vertaistuellisuus ja onnistumisen kokemukset. Harrastuskokeiluita on noin kaksi kertaa kuukaudessa, ja jokaiselle kerralle ilmoittaudutaan erikseen.

Ota meihin yhteyttä!

Matkalla

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Soita tai laita viesti

Maija-Kaisa Palo

Valmentaja, Diakonissalaitos
maija-kaisa.palo@hdl.fi

Janette Sandberg

Valmentaja, Diakonissalaitos
janette.sandberg@hdl.fi

Heidi Rytky-Ylinen

Valmentaja, TampereMissio
heidi.rytky-ylinen@tamperemissio.fi

Matkalla-toiminnan esittely

Matkalla-toiminta on syntynyt Linja 20 -hankkeessa havaitusta tarpeesta tarjota tukea mielenterveyspalveluihin jonottaville nuorille. Toiminta on suunnattu ensisijaisesti työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille. Tavoitteenamme on tukea nuorta arjen askelissa, vahvistaa nuoren voimavaroja ja toimijuutta sekä löytää nuoren yksilöllisiä vahvuuksia. Tarkoituksenamme on myös tukea nuorta mielenterveyspalvelun aloittamisessa ja siihen sitoutumisessa rinnalla kulkien.

  • Matkalla-toiminta aloitti syksyllä 2022 omarahoitteisesti TampereMission ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön toimesta kahden valmentajan ja yhden vertaisohjaajan työpanoksella. Toiminnalle myönnettiin Tampereen kaupungin nuorisotakuuavustus vuonna 2023.
  • Matkalla 2 -hanke aloitti keväällä 2023 Euroopan sosiaalirahaston rahoittamana. Hankkeen myötä toiminnan henkilöstö kasvoi kahdella valmentajalla, yhdellä vertaisohjaajalla ja projektipäälliköllä, jolloin pystyimme vastaamaan laajemmin mielenterveyspalveluihin jonottavien nuorten tarpeisiin. Lisäksi yhdessä nuorten ja alan ammattilaisten voimin kehitimme uuden palvelumallinnuksen mielenterveyspalveluiden jonoissa olevien nuorten tukemiseksi ja erikoissairaanhoitoon kohdistuvan paineen helpottamiseksi.
  • Vuonna 2024 toiminta jatkuu organisaatioidemme omalla rahoituksella kolmen valmentajan työpanoksella.

Toimintaa toteuttavat TampereMissio ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö. Valmentajamme toimivat yhteistyöverkostoissa Tampereen kaupungin, Pirkanmaan hyvinvointialueen ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Työmme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.