Matkalla

Hei sinä 16-29-vuotias nuori tai nuori aikuinen, joka jonotat mielenterveyspalveluihin!

Onko jono mielenterveyspalveluihin liian pitkä? Kaipaatko tukea arkeesi palveluihin jonottaessa?

Tarjoamme sinulle tukea huomioiden omat tarpeesi ja toiveesi.

Omalla valmentajallasi on aikaa tutustua sinuun ja käydä keskusteluja kanssasi kaikessa rauhassa sinulle tärkeistä asioista ja mieltäsi pohdituttavista aiheista.

Valmentajasi tukee sinua arjen asioiden hoitamisessa, esimerkiksi hakemusten täyttämisessä ja asiointikäynneissä sekä auttaa löytämään apua ja tukea elämäsi haasteisiin.

Voit osallistua myös ryhmätoimintaamme:
•    rentoa oleilua,
•    pelailua,
•    keskustelua,
•    erilaisia teemoja,
•    pienryhmiä
•    ja harrastuskokeiluja!

Saat vertaistukea vertaisohjaajien ja ryhmätoiminnan kautta.
Valmentajat ja vertaisohjaajat ovat tukena matkallasi mielenterveyspalveluihin ja tarvittaessa myös niiden alkutaipaleella – sinun tahtosi mukaan.

Faktaa
Osallistuminen on sinulle vapaaehtoista ja ilmaista.
Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.
Matkalla-toiminta ei ole terapiaa tai lääketieteellistä hoitoa.

Ota yhteyttä valmentajiin täyttämällä alla oleva lomake. Voit myös olla yhteydessä viestillä (myös WhatsApp) tai soittamalla.

Ota meihin yhteyttä!

Matkalla

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Käy kurkkaamassa ajankohtaiset Matkalla-tapahtumat Instagramista!

Katso

Ryhmät

Ryhmätoimintamme järjestetään pääosin Tampereen Vamoksella, osoitteessa Kuninkaankatu 213. kerros (soita ovikelloa!).

Taideryhmä

Matkalla-toiminnan taideryhmä kokoontuu aina tiistaisin klo 14:30-17:00. Ryhmään mahtuu joka kerralla kuusi osallistujaa. Voit tulla mukaan yhdelle tai useammalle kerralle. Ryhmään ilmoittaudutaan jokaiselle kerralle erikseen, viimeistään edeltävänä maanantaina klo 15. Ryhmään tuleminen ei edellytä piirustustaitoja tai erityistä taiteellisuutta. Avoin mieli ja kokeilunhalu riittää! Toivomme, että pääset saapumaan paikalle aina ajoissa, jotta pääsemme aloittamaan työskentelyn yhdessä.

Ryhmä kokoontuu osoitteessa Kuninkaankatu 21. (Sisäänkäynti Kauppakatu 6.) Valitettavasti tila ei ole esteetön. Ryhmässä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Ilmoittautumiset Heidille tai Sirkulle.

Hyvän mielen harrastuskokeilut

Käymme Matkalla-nuorten porukalla kokeilemassa eri harrastuksia ja aktiviteetteja nuorten toiveiden mukaisesti. Tavoitteena on mukava yhdessä tekeminen, vertaistuellisuus, onnistumisen kokemukset sekä löytää uusia harrastusideoita arkeen. Olemme käyneet mm. pelaamassa sulkapalloa ja lasersotaa, pilateksessa, boulderoimassa, museoissa ja keilaamassa.

Harrastuskokeiluita on kaksi kertaa kuukaudessa, ja joka kerralle tulee ilmoittautua erikseen.

Kysy lisätietoja Maija-Kaisalta!

Mieliolkkarit

Suositut Mieliolkkarit tekevät paluun syyskaudelle. Mieliolkkareissa keskustellaan mielenterveyden teemoista yhdessä nuorisovastaanoton psykologin kanssa. Mieliolkkarit järjestetään neljänä keskiviikkona osoitteessa Kuninkaankatu 21 3.krs (Sisäänkäynti Kauppakatu 6.) Valitettavasti tila ei ole esteetön. Mieliolkkareissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Voit osallistua myös etänä. Lisätiedot Kallelta.

Syksyn teemat:

20.12. Erityisherkkyys ja mielenterveys

Soita tai laita viesti

Kalle Kuusniemi

Matkalla2-hanke, projektipäällikkö
kalle.kuusniemi@tamperemissio.fi

Maija-Kaisa Palo

Valmentaja, Diakonissalaitos
maija-kaisa.palo@hdl.fi

Janette Sandberg

Valmentaja, Diakonissalaitos
janette.sandberg@hdl.fi

Saara Sillanpää

Valmentaja, Diakonissalaitos
saara.sillanpaa@hdl.fi

Heidi Rytky-Ylinen

Valmentaja, TampereMissio
heidi.rytky-ylinen@tamperemissio.fi

Sirkku Rämö

Valmentaja, TampereMissio
sirkku.ramo@tamperemissio.fi

Ville Mäkelä

Valmentaja, Diakonissalaitos
ville.makela@hdl.fi

Sami

Vertaisohjaaja

Sara

Vertaisohjaaja

Matkalla-toiminnan esittely

Matkalla-toiminta on syntynyt Linja 20 -hankkeessa havaitusta tarpeesta tarjota tukea mielenterveyspalveluihin jonottaville nuorille. Toiminta on suunnattu ensisijaisesti työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille. Tavoitteenamme on tukea nuorta arjen askelissa, vahvistaa nuoren voimavaroja ja toimijuutta sekä löytää nuoren yksilöllisiä vahvuuksia. Tarkoituksenamme on myös tukea nuorta mielenterveyspalvelun aloittamisessa ja siihen sitoutumisessa rinnalla kulkien.

Matkalla-toiminta aloitti syksyllä 2022 omarahoitteisesti TampereMission ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön toimesta kahden valmentajan ja yhden vertaisohjaajan työpanoksella. Toiminnalle on myönnetty Tampereen kaupungin nuorisotakuuavustus vuonna 2023.

Matkalla 2 -hanke aloitti keväällä 2023 Euroopan sosiaalirahaston rahoittamana. Hankkeen myötä toiminnan henkilöstö kasvoi neljällä valmentajalla, yhdellä vertaisohjaajalla ja projektipäälliköllä, jolloin pystymme vastaamaan laajemmin mielenterveyspalveluihin jonottavien nuorten tarpeisiin. Lisäksi tulemme yhdessä nuorten ja alan ammattilaisten voimin kehittämään uuden palvelumallinnuksen mielenterveyspalveluiden jonoissa olevien nuorten tukemiseksi ja erikoissairaanhoitoon kohdistuvan paineen helpottamiseksi.

Toimintaa ja hanketta toteuttavat TampereMissio ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö. Valmentajamme toimivat yhteistyöverkostoissa Tampereen kaupungin, Pirkanmaan hyvinvointialueen ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Työmme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.