Tueksi ja seuraksi arkeen

Tukihenkilöksi yli 60-vuotiaalle

Olisiko sinulla aikaa auttaa ja tukea? Toivoisimme sinua vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi ihmisille erilaisissa elämäntilanteissa.

Muutostilanne voi olla esimerkiksi puolison kuolema, eläkkeelle siirtyminen, oma tai läheisen sairastuminen tai vaikeudet ihmissuhteissa.

Tarjoamme  sinulle koulutuksen ja tukihenkilönä saat ammatillisen tuen koko toiminnan ajan. Tervetuloa mukaan Senioripysäkin Ikätuki-toimintaan!

Päivystäjäksi Aamukorvaan

Aamukorva on erityisesti ikäihmisille suunnattu keskusteluapua tarjoava palvelu, jossa vapaaehtoiset vastaavat soittoihin vuoden jokaisena aamuna klo 6–9. Aamukorvaan voi soittaa nimettömänä ja puhelut ovat luottamuksellisia. Puheluissa keskustellaan arjen tapahtumista, pienistä ja isoista elämän kohokohdista ja haasteista.

Saat tehtävään perehdytyksen ja jatkuvan tuen koordinaattorilta, mutta Aamukorvana pärjäät ihan tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Aamukorvan vapaaehtoiset muodostavat verkoston, joka kokoontuu säännöllisesti koulutusten, työnohjauksen sekä virkistyksen tiimoilta.

Vuoro tulee kohdallesi noin kerran kuukaudessa sovittuna ajankohtana. Voit päivystää Aamukorvan toimistolla tai kotoa käsin.

Kehitysvammaiselle kaveriksi

Haluatko lähteä ulkoilu-, juttelu- tai kahvittelukaveriksi kehitysvammaiselle nuorelle, aikuiselle tai ikäihmiselle? Yksin ei tule lähdettyä liikkeelle, mutta yhdessä se voisi olla antoisaa molemmille.

Erityistaitoja et tarvitse, avoin mieli ja halu toimia vapaaehtoisena riittää! Saat perehdytystä tehtävääsi.

Äitikaveriksi

On paljon pienten lasten vanhempia, jotka kaipaavat seuraa ja rinnalla kulkijaa, eli juuri sinua! Sinulla voi olla omia lapsia, mutta se ei ole välttämätöntä. Tärkeintä on, että olet aidosti läsnä ja kiinnostunut.

Tapaat vanhemman kanssa noin kaksi kertaa kuukaudessa ja te sovitte, miten vietätte aikaa yhdessä, lasten kanssa tai ilman. Tapaamiset voivat voi olla sisällöltään esimerkiksi seuraa harrastukseen, lenkille tai kahville. Kaveri ei ole lastenhoitaja.

Olet luotettava, tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen. Toimit tavallisen ihmisen taidoin, mutta saat tehtävään perehdytyksen sekä tukea työntekijöiltä.

Soita ja kysy lisää

Maarit Kurunmäki

Senioripysäkkityöntekijä, Ikätuki
maarit.kurunmaki@tamperemissio.fi

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi

Valitse Tehtävä-kentästä Sinulle mieluisin vaihtoehto, täytä muut tiedot ja paina Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi -nappia.

Voit myös lähettää lomakkeen kautta meille yhteydenottopyynnön, jos haluat keskustella erilaisista mahdollisuuksista auttaa tai haluat tietää esimerkiksi sinulle lähimmän yhteisön.

Otamme Sinuun yhteyttä!

Vapaaehtoistyö

"*" näyttää pakolliset kentät

Suostumus*