Linja 20 -hanke - tukea ja toimintaa nuorille aikuisille

Linja 20 -hanke päättyi 31.8.2023. Hankkeen toimintaan, tuloksiin ja nuorten kokemuksiin hankkeen aikana voi tutustua alla olevien linkkien kautta.

Linja 20 -hanke oli TampereMission, Diakonissalaitoksen Vamoksen ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhdessä toteuttama kehittämishanke, joka toimi syyskuusta 2020 elokuuhun 2023. Se oli suunnattu 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka eivät sillä hetkellä olleet töissä tai opiskelleet aktiivisesti. Hanketta rahoittivat Euroopan sosiaalirahasto ja Tampereen kaupunki / Pirkanmaan hyvinvointialue.

Tavoitteena oli kehittää uusia työtapoja kohderyhmän löytämiseksi sekä voimavaraistaa nuoria yksilö- ja pienryhmä muotoisessa toiminnassa ja luovien menetelmien avulla. Lisäksi tavoitteena oli arvioida ja rakentaa vaikuttavuutta, ennaltaehkäistä nuorten riskikäyttäytymistä, kehittää mentorointimalli sekä edistää syrjäytymisvaarassa olevien nuorten asemaa nostamalla ilmiötä julkiseen keskusteluun.

TampereMissio ja Vamos jatkavat yhteistyötä Matkalla-toiminnassa, joka on suunnattu mielenterveyden palveluiden jonoissa oleville 16–29v nuorille tamperelaisille. Matkalla on yksilön tarpeista lähtevää vapaaehtoista toimintaa yksilö- ja ryhmävalmennuksen keinoin.

 

Hankejulkaisu

Hankkeen toteutuksesta ja tuloksista koostettiin Linja 20 -julkaisu. Siinä kerrotaan hankkeen toimintatavoista. Hankkeessa mallinnettiin yksilövalmennus, kohtaamispaikkatoiminta, vertaisohjaajuus ja mentortoiminta. Hankkeessa selvitettiin nuorten palvelukokemuksia mielenterveys ja päihdepalveluista ja luotiin sosiaalisen kuntoutuksen malli. Hankkeen vaikuttavuutta arvioitiin Tulostähti-työkalun avulla ja tuloksia analysoitiin laskien myös yhteiskunnallista hyötyä ja kustannusvaikutuksia.

Hankejulkaisu

Kämppä 20

Hankkeeseen osallistuneet nuoret rakensivat yhteisötaiteilija Meri-Maija Näykin johdolla paikkasidonnaisen Kämppä 20 -installaation, jossa he kuvasivat omaa maailmaansa ja kokemuksiaan hankkeen aikana. Installaatio rakennettiin lähiaikoina purettavan kerrostalon kaksioon. Teos toteutettiin kiitokseksi hankkeeseen osallistuneille nuorille. Halusimme summata kolmen vuoden aikana koetut, jaetut ja tilastoidut asiat yhteen tässä elämyksellisessä lopputapahtumassamme. Kämppä 20 oli avoinna kesäkuussa kaikille nuorten maailmasta ja tarinoista kiinnostuneille.

Kämppä 20 video Kämppä 20 kuva-albumi Multimediateos

Podcastit

Linja20 hankkeen puittessa äänitettyä soittoa ja puhetta musiikista. Alku- ja välisoitot ovat omaa jamittelua. Kynnys tarttua soittimiin oli kohtuullisen matala. Soundien haku oli osa keitosta. Musiikki syntyi ilman minkäänlaista harjoittelua. Podcastin jututkin tehtiin käsikirjoittamatta. Improvisoiden syntyi hyviä hetkiä ainakin tekijöille. Hyviä kuunteluhetkiä T. Kontsa, Mehu ja Vesa

Linja 20 Soundcloud

Kiitos yhteistyöstä!

valmentajat Meeri Kokko, Katja Lehtinen ja Ville Mäkelä & projektipäällikkö Kati Malmi

"Olen superkiitollinen tästä hankkeesta ja ihmisistä, joita olen tavannut sen aikana! Iso kiitos <3" Julia