Kohti itsenäistä elämää

Asumiskokeilu antaa mahdollisuuden kokeilla itsenäistä asumista tuetusti kolmen kuukauden ajan Tampereen keskustassa sijaitsevassa vuokra-asunnossa. Asunto on valmiiksi kalustettu ja varusteltu, mutta se ei ole esteetön. Asumiskokeilun ajan ohjaajat tekevät arkisin kolme kertaa viikossa kotikäyntejä, joilla itsenäisen elämisen harjoitteluun saa yksilöllistä ja intensiivistä ohjausta ja tukea. Asumiskokeilujakson aikana arvioidaan ja kartoitetaan realistisesti itsenäistymisen edellytyksiä Asta-asumisen toimintojen arvioinnin avulla.

Asumiskokeilun taustaa

Asumiskokeilu alkoi alun perin vuonna 2012 Itsenäiseen elämään-hankkeen myötä havaitusta käytännön tarpeesta. Matalan kynnyksen mahdollisuutta kokeilla itsenäistä asumista on hyödyntänyt vuosien mittaan yli kolmekymmentä henkilöä. Suurin osa kokeilijoista on jatkanut asumiskokeilun jälkeen sopivan asunnon löydyttyä omaan kotiin tuetusti asumaan tai ohjatun asumisen palveluihin. 

Miten asumiskokeiluun pääsee? 

Asumiskokeiluun hakeudutaan täyttämällä ja lähettämällä hakemus asumiskokeiluun. Päätöksen asumiskokeilusta tekee kotikunnan vammaispalveluiden sosiaalityöntekijä.

 

 

Lisätietoja

Arja Kolehmainen
Yksikönpäällikkö
040 554 8099
arja.kolehmainen@tamperemissio.fi

Asumiskokeilun esite ja hakemus