Osbu - mahdollisuus vaikuttaa Lähitorilla

Mikä ihmeen Osbu?

Osallistuva budjetointi eli tutummin osbu on toimintatapa, jossa kuntalaisilla on mahdollisuus päättää mihin tietty rahasumma käytettään. Tänä vuonna Tampereen kaupunki on antanut 2500 € rahaa käytettäväksi kulttuuriin ja liikuntaan jokaisella lähitorilla.  Mikä parasta, lähitorien asiakkaat itse suunnittelevat ja päättävät, mitä sillä rahalla tehdään!

Lähitorit alueensa näköisiä

Kaikille avoimilla lähitoreilla voit tulla viettämään aikaa, tavata muita sekä osallistua ryhmätoimintaan ja tapahtumiin. Toiveenamme lähitorilla on, että olet mukana ideoimassa mielekästä toimintaa, jota voisimme toteuttaa. Jokaisen lähitorin toiminta on erilaista ja toimintaa rakennetaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Voisikin sanoa, että jokainen Lähitori on aina kävijänsä näköinen. Pyrimme aina tarjoamaan lähitorillamme toimintaa, joka vastaa kävijöittemme toiveita ja tarpeita. Monesti kuitenkin asiakas on vaatimaton omien toiveidensasuhteen ja siksi osbu on oivallinen työkalu toteuttaa kulttuurillista ja liikunnallista toimintaa asiakkaiden toiveiden mukaan. Osallistuva budjetointi / osbu täydentää ja monipuolistaakin kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia.

Tule esittämään toiveesi

1.3. käynnistyi osbun ideointivaihe ja sitä kesti aina 15.3. saakka. Tänä aikana asiakkaat kertoivat, millaista kulttuuria ja liikuntaa toivoisivat Lähitorilla syksyllä toteutettavan! Kokoamme kaikki toiveet äänestyslomakkeeseen ja huhtikuun alussa 1.–14.4. toteutetaan äänestysvaihe. Äänestämällä te asiakkaat päätätte mitä lähitorillamme järjestetään syksyllä 2024. Toteutamme eniten ääniä saaneet ehdotukset. Tule siis vaikuttamaan Lähitorisi toimintaan ja äänestä omaa suosikkiasi!

Me täällä Peurankallion ja Kyttälän lähitorilla koemme, että työmme suola on antaa sinulle avaimia parempaan arkeen niin palveluohjauksen kuin toimintammekin kautta. Ilman sinua ei olisi meitä, joten ajatuksesi ja toiveesi ovat meidän työmme kulmakivi. Toivommekin myös ilman osbua aina kuulevamme teidän toiveitanne ja ideoitanne lähitorin toiminnan kehittämiseksi. Olet meille tärkeä!

Nähdään lähitoreilla!

Peurankallion lähitori

peurankallionlahitori@tamperemissio.fi
Peurankallionkatu 10, 33230 Tampere

Peurankallion palveluohjaaja

ma-pe klo 9-15

Peurankallion sairaanhoitaja

ke-to klo 9-15

Peurankallion fysioterapeutti

ti & pe klo 9-15

Kyttälän lähitori

kyttalanlahitori@tamperemissio.fi
Tuomiokirkonkatu 22, 33100 Tampere

Kyttälän sairaanhoitaja

pe klo 9-15

Kyttälän palveluohjaaja

ma-pe klo 9-15

Kyttälän fysioterapeutti