Harrastamista, elämäniloa ja yhdessäolon voimaa Likellä-kerhoissa!

Kesän vaihtuessa syksyyn monelle meistä tulee mieleen aloittaa jokin uusi harrastus tai jatkaa jo aiemmin aloitettua. Mukava ja mieleinen harrastus yhdessä muiden kanssa tuo elämään sisältöä monessa muodossa.

Monipuolista toimintaa on myös Likellä-kerhoissa. Kerhot ovat ikäihmiselle suunnattuja kohtaamispaikkoja lähellä kotia, missä lähialueiden asukkaat voivat yhdessä harrastaa ja viettää aikaa erilaisten aktiviteettien parissa.

Likellä-kerhoissa pelataan erilaisia pelejä, jumpataan, musisoidaan, lauletaan, harrastetaan kädentaitoja ja taidetoimintaa, pidetään tietovisoja, kuullaan asiantuntijoiden mielenkiintoisia luentoja eri aiheista, tehdään retkiä, keskustellaan, jaetaan ja saadaan vertaistukea sekä vaihdetaan kuulumisia kahvikupposten ääressä.

Kerholaiset ovatkin kuvailleet kokemuksia kerhotoiminaan osallistumisesta monipuolisesti:

Tykkään! Vau, tänään on kerhopäivä, onpas kiva lähteä kerhoon. On retkipäiviäkin, pääsee retkellekin sopivasti ja mukavasti. Täällä on helppo olla.”

”Kun aloin käymään, oli kuin uusi ovi olisi auennut mun elämään. Olen onnellinen, että tää kerho on olemassa!”

Kerhon kautta saat uusia ystäviä ja merkityksellisiä hetkiä arkeesi. Kerhokäynnit on myös koettu voimaannuttavana ja tervehdyttävinä:

”Kerho on antanu mulle ystäviä, kivaa tekemistä, kaikkea mukavaa.”

Jos aamulla onkin välillä vaikea nousta, niin heti kun tajuaa, et ihanaa, et on taas kerhopäivä, lähden heti liikkeelle. Odotan kerhoa! Jos ei olisi mitään, jäis petiin. Täältä saa voimaa, ihan niin kuin vaivat paranis!”

”Olin uppoamassa ennen kuin löysin tän kerhon. Tää on oikein hyvä kerho, nautin joka sekunnista”.

”Porukassa syntyy ihmisyyteen kuuluvaa sosiaalista läsnäoloa, joka edistää terveyttä ja hyvinvointia – ja pitää hengissä”

Likellä-kerho ei ole ainoastaan paikka, vaan se on tunne – tunne yhteenkuuluvuudesta, ystävyydestä ja kannustavasta ilmapiiristä. Se on paikka, jossa ikä on vain numero, mutta sydän ja mieli säteilevät nuorekkuutta ja elämän iloa:  

”Tosi kivaa ollu. Oon tutustunu paremmin muihin. Viikon kohokohta! Odotan kerhoa.”

”Oon onnellinen kerhosta. Se on mun kotini vieressä, ei tarvii lähtee kauaksi. Antanu henkistä piristymistä. Oon tutustunu uusiin ihmisiin.”

”Itellä on ollu myrskyjä, oon saanu täällä tukea, ystäviä saanu.”

”Oon tykänny käydä. Täällä on hyvä olla, nostava olo.”

Kaikki haastatellut kerholaiset olivat yhtä mieltä siitä, että kun saa jutella, paha olo häipyy!

Kerholaisten mukaan Likellä-kerhossa voit kokea yhteenkuuluvuuden ja yhteisön tunteen, jossa jokainen on tärkeä ja arvokas osa kokonaisuutta. Jokainen on aina tervetullut ja hyväksytty sellaisena kuin on.

”Kun tulee, saa henkisiä voimia. Kun yksin elää, kaverit on tärkeitä. Kiva, kun tietää, et tiistaina on taas kerho.”

Kerholaisten kommenteista voi todeta miten osallistuminen on tuonut arkeen monia myönteisiä ja hyvinvointia kannattelevia tekijöitä, merkityksellisyyttä arkeen, kokemuksia, elämyksiä, mielenkiintoista tekemistä, uusia ystäviä, kohtaamisia, jotka tuovat ilon sydämeen ja hymyn huulille.

Odotamme innolla uusia kerholaisia ja vapaaehtoisia! Tule mukaan luomaan ikimuistoisia hetkiä, sillä Likellä-kerho voi olla juuri sitä mitä olet etsinyt – paikka täynnä elämäniloa ja yhdessäolon voimaa!

Pirjo Saloranta
Likellä-koordinaattori
pirjo.saloranta@tamperemissio.fi

Lisätietoja kerhoista löytyy nettisivuiltamme.

Avoimia kerhoja ympäri Tamperetta: Kaukajärvellä, Annalassa, Hervannassa, Ikurissa, Tesomalla, Tohlopissa, keskustassa ja Pyynikillä, Lentävänniemessä, Lintulammella sekä Multisillassa ja Peltolammilla.

Toiminta nousee aina kerholaisten toiveista. Kokoontumiset ovat kerran viikossa noin kahden tunnin ajan. Kerhot ovat myös maksuttomia. Likellä-kerhot ovat vertaisesti ohjautuvia eli useimmiten Likellä-vapaaehtoinen on yksi kerholaisista. Likellä-kerhoihin toivotaan myös eri ikäisiä vapaaehtoisia ja opiskelijoita, joilla on aikaa ja kiinnostusta jakaa omaa osaamistaan toisten hyödyksi ja iloksi.