Vapaa-ajan toimintaa

Tarjoamme Rongankodin asiakkaille vapaa-ajan toimintaa. Toiminnan tärkeimpänä tavoitteena on hyvinvoinnin monipuolinen tukeminen. Toiminnan avulla ylläpidetään olemassa olevia taitoja sekä opetellaan uusia. Ja ennen kaikkea aikaansaadaan hyvää oloa ja mieltä.

Retkiä ja juhlia - luovuus ja perinteet kukoistavat sulassa sovussa

Yhteiset retket piristävät arkea. Kulttuuririennot konserttien ja teatterikäyntien muodossa tuovat elämään elämyksellistä sisältöä. Järjestämme vuosittain yhteisölliset kevät- ja joulujuhlat. Juhlat kokoavat yhteen oman väen ja läheisten lisäksi myös vapaaehtoiset ja yhteistyökumppanit. Uusien tuulahdusten raikastamien perinteiden lisäksi juhlissa näkyy Rongankodin erityinen yhteisöllisyys.

Ryhmätoiminta mahdollistaa monipuolisen harrastamisen

Ryhmätoiminta tarjoaa harrastusmahdollisuuksia ja mielekästä tekemistä niin soittamisen, kansantanssien kuin yhteisten kädentaitotuokioidenkin merkeissä. Vapaa-ajantoiminta mahdollistaa sosiaalisen kanssakäymisen ja keskustelun myös mieltä askarruttavista asioista. Ryhmätoimintaa ohjaavat vapaa-ajantoiminnan ohjaajan ohella myös muut työntekijät sekä vapaaehtoiset.

Rongankodin harrasteryhmiä ovat

  • Eräilijät on Rongankodin asiakkaiden toiveesta aloitettu reippaitten retkeläisten ryhmä, joka harjoittelee kuukausittain luonnossa selviytymiseen liittyviä taitoja sekä nauttimaan kaikilla aisteilla luonnosta retkeilyn ja luontoliikunnan avulla
  • Kansantanssiryhmä Riemukkaat ovat jo 25 vuoden ajan edustaneet Rongankotia kansantanssin saralla, säännöllisestä harjoittelusta vastaavat Saija ja Aata
  • Mirkkupiirissä viivähdetään Terhin kanssa muistojen äärelle yhdessä musisoiden ja muistellen. Tavoitteena on mukavan yhdessäolon avulla luoda hyvää mieltä
  • Leenan taidetuokiot virkistävät ja vapauttavat Helmen asukkaiden ilmaisuvoiman

LuontoHoivasta lisää hyvinvointia

Rongankodin vapaa-ajantoiminnassa hyödynnetään Green Care-menetelmää. Luontoperustaisuus näkyy erityisesti leiritoiminnassa ja Eräilijät-ryhmän toiminnassa. Rongankodin päivä-, työ- ja vapaa-ajantoiminnalle on myönnetty LuontoHoiva-laatumerkki.

Lisätietoja

Terhi Metso-Louhivuori

Kerhot ja vapaa-ajan toiminta

Seksuaalisuudesta ja tunteista selkokielellä

Seksuaaliterveyttä kehitysvammaisille-projektin sivusto tarjoaa laajan tietopaketin seksuaalisuudesta ja ihmissuhteista.

 

Lue lisää

Iltalinjalla – kansalaisten kohtaamispaikka

Kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille mahdollisuus tavata ihmisiä, saada ohjausta ja harrastaa.

Lue lisää