Tee hyvää PopUp! kirpputorin huikea tulos

TampereMissio järjesti Tee hyvää PopUp! kirpputoritapahtuman 21.-22.9. ja 25.9.2023 As Oy Nikaman tiloissa.

Hyväntekeväisyys-kirppiksellä myytiin purettavan Nikaman asunnoista, saunalta ja liiketiloista edelleen käyttökelpoista tavaraa.

Kaikkiaan myymälässä oli kaupan yli 500 tuotetta. Kolmen aukiolopäivän aikana toista tuhatta tamperelaista tuli paikan päälle, ja myyntitapahtumia oli yhteensä yli 350 kappaletta. Myymälässä työskenteli TampereMission henkilökuntaa sekä vapaaehtoisia. Tavarat myytiin kaksihintajärjestelmällä (7 € pienet tavarat, 30 € isot tavarat).

Tapahtuman tuotto oli 7 168,76 €. Kaikki tulot tilitetään lyhentämättömänä tapahtuman hyväntekeväisyyskohteen, Matkalla-toiminnan, hyväksi.
Matkalla-toiminnassa tuetaan mielenterveyspalveluihin jonottavia nuoria ja toiminta on suunnattu ensisijaisesti työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille.
Tavoitteena on tukea nuorta arjen askelissa, vahvistaa nuoren voimavaroja ja toimijuutta sekä löytää nuoren yksilöllisiä vahvuuksia. Tarkoituksena on myös tukea nuorta mielenterveyspalvelun aloittamisessa ja siihen sitoutumisessa rinnalla kulkien.

Saimme paljon kiitettävää palautetta osallistujilta, monelta heiltäkin, jotka jäivät ilman haluamaansa tuotetta tai eivät mitään ostaneet. Tapahtumaa pidettiin todellisena ekotekona, jossa käyttökelpoinen tavara sai uuden kodin. Hyvänä pidettiin myös sitä, että tuotteita sai ostaa kuka tahansa eikä esim. vain rakennusliikkeet. Samoin hintatasoa pidettiin vallitsevassa taloustilanteessa hyvänä kuin myös sitä, että tuotto meni nuorten hyväksi.

Tee hyvää PopUp! kirpputoritapahtumasta mediassa:

Yle: Tamperelaisesta kerrostalosta myydään nyt koko sisusta vessanpönttöjä ja sähkökiukaita myöten
Moro, Aamulehti: Tampereella järjestetään erikoinen kirppis – Purettavasta kerrostalosta myydään kaikki irtoavat tavarat