Iltalinjalla – kansalaisten kohtaamispaikka

Iltalinjalla on mahdollisuus pelailla biljardia ja lautapelejä, askarrella, harjoitella ruoanlaittoa, laulaa karaokea tai lähteä mukaan kuntosalille.  Myös 16 tietokonetta on kävijöiden vapaassa käytössä, ja torstaisin on erityinen nettikahvilailta. Osallistumme aktiivisesti lähiympäristön virikemahdollisuuksiin kuten erilaisiin liikuntalajeihin, kulttuuritarjontaan ja tapahtumiin.

Iltalinjalla – kansalaisten kohtaamispaikka on kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille tarkoitettu matalan kynnyksen toimitila. Se on avoinna maanantaista perjantaihin klo 16–20. Kohtaamispaikka tarjoaa mahdollisuuden tavata ihmisiä, saada neuvontaa ja ohjausta, harrastaa ja osallistua.

Me Itse ry:n paikallinen ryhmä Tampereen Hämpit kokoontuvat Iltalinjalla kerran kuukaudessa.

TIEDOTUSASIAA

HUOM!!!

Kaikkien Iltalinjalle tulevien täytyy käyttää suojamaskia! Maski täytyy pukea ennen kuin tulet sisälle Iltalinjalle ja pitää päällä koko sen ajan kun olet iltalinjalla!

 

 

ILTALINJA ON JÄLLEEN AUKI!


Koronan uhka ei ole ohi, ja toistaiseksi pahimmat ajat jättivät
jälkensä myös Iltalinjaan. Virus pakotti meidät muuntautumaan ensiksi Etälinjaksi ja
sitten IltaVillaksi. Nyt on kuitenkin jälleen Iltalinjan aika!
Varmasti jo monelle on tuttua pestä ja desinfioida käsiä usein ja samaa kaavaa
noudatamme myös Iltalinjalla.


◦ Kun tulette sisään, heti kenkien vaihdon jälkeen huolelliselle käsipesulle!
◦ Desinfioikaa käsiänne aina ennen biljardin peluuta, lautapelejä,
tietokoneelle menoa, karaoken laulamista!
◦ Iltalinjalle tullaan vain täysin terveenä! Pienikin köhä, nuha tai vastapöpö
niin jääkää kotiin!
◦ Toistaiseksi ei kätellä, halita tai läpytellä toisiamme!
◦ Kun juotte tai syötte niin älkää istuko vierekkäin!
◦ Pitäkää kahden metrin turvaväliä aina kun mahdollista!
◦ Ohjaajat tulevat käyttämään visiirejä teidän turvallisuudeksenne!


Pitemmittä puheitta… TERVETULOA!!!

Iltalinjalla-ohjelma

Maanantai

Terveellinen maanantai

Iltalinjalla aloitetaan viikot terveys edellä! Liittykää seuraamme ja mietitään yhdessä ruokaa ja hyvinvointia. Välillä teemme terveellisiä ja helppoja välipaloja, katsomme ruoka- ja terveysaiheisia ohjelmia, keskustelemme unen merkityksestä, kokeilemme erilaisia urheilulajeja, käymme yhdessä kaupassa ja suunnittelemme Kokkikuutosille maukkaita ja monipuolisia ruokia, joita haluaisitte valmistaa myös kotonanne! Teidänkin ideoita otamme ilolla vastaan!

Tiistai

Vaihtuva teema

Meidän Tiistai, Digitiistai, Kokkikuutoset, peliturnaukset, retket, kurssit, koulutukset, teemaillat, kulttuuria, liikuntaa... mitä milloinkin keksimme yhdessä!

Keskiviikko

Peli-ilta

Tervetuloa pelaamaan Iltikselle! Meiltä löytyy lauta-, kortti- ja noppapelejä, biljardipöytä, pöytäfutis, pöytälätkä, Playstation 4, Nintendo Wii ja tietokoneita, joilla voi myös pelailla! Opettelemme yhdessä uusia pelejä ja pidämme hauskaa niin tehdessä!

Torstai

Digikahvila & kuntosali

Digikahvilassa harjoittelemme tietokoneen, puhelimen ja tabletin käyttöä. Digikahvilassa on ohjaajana myös Tapio Hokkanen, ja häneltä voit pyytää apua oman tietokoneen, puhelimen/tabletin päivityksiin ja korjaukseen.

Kuntosalivuoro Peurankalliokeskuksella joka torstai klo 17.30-18.30. Lähtö Iltalinjalta klo 17.10 tai voit tulla suoraan paikan päälle. Kuntosalilla ohjattu alkulämmittely ja loppuvenyttely. Omatoimista harjoittelua laitteilla, ohjaajat avustavat tarvittaessa.

Digikahvilaa tai kuntosalia ei ole Villiklubi-päivänä!

Perjantai

Karaoke

Perjantaisin lauleskellaan viikonloppu alkaneeksi! Joskus pistämme jopa tanssiksi kun sille päälle satutaan. Iltalinjan ohjaajat avustavat tarpeen vaatiessa löytämään mieluisan laulun ja tukevat laulamisessakin.

Villiklubi-viikoilla pidämme karaoken sijasta leffa-illan!

Iltalinjan musiikkivideo

Yhteystiedot

Lähiosoite

Iltalinjalla
Hämeenpuisto 12
33210 Tampere

Villiklubi

HUOM!

***VILLIKLUBIT ON TOISTAISEKSI PERUTTU KORONATILANTEEN VUOKSI! JATKOSTA TIEDOTETAAN MYÖHEMMIN!***

Tampereen Villiklubilla on uusi osoite: Bar Ihku, Hämeenkatu 23!

Villiklubi kerran kuussa torstaisin Bar Ihkussa kello 17.00-20.30, tule messiin! Tampereen Villiklubilla meinaannääs pääset:

 • TAPAAMAAN YSTÄVIÄ – niin vanhoja kuin uusiakin!
 • LAULAMAAN KARAOKEA – laaja valikoima tuttuja lauluja ja kannustava yleisö!
 • NAUTTIMAAN LIVE-MUSIIKISTA– muista korvatulpat!
 • HERKUTTELEMAAN BURGEREILLA– ota omaa rahaa mukaan!

Jos haluat lähteä Iltalinjan ohjaajien kanssa yhtä matkaa Bar Ihkuun, lähdemme kävellen Iltalinjalta kohti Bar Ihkua kello 16.45. Iltalinja on siis Villiklubi-päivänä suljettu!

Seuraavat Villiklubit:

 • syyskuu 17.9.2020
 • lokakuu 22.10.2020
 • marraskuu 19.11.2020
 • joulukuu 17.12.2020

Kokkikuutoset

***HUOM! Koronatilanteen vuoksi KokkiKuutoset on toistaiseksi tauolla!***

 

Iltalinjalla kokkaillaan kerran kuussa. Kokkikuutoset on ryhmä, josta kuusi ryhmäläistä kerrallaan ohjaajien kanssa päättävät ruoan ja valmistavat sen yhdessä. Harjoittelemme tuoreiden raaka-aineiden käyttöä, suosimme terveellisiä ruokia ja jälkiruokia, tutustumme uusiin makuihin ja keskustelemme ruoasta tärkeänä osana elämää. Ilmoittaudu Iltalinjan ohjaajille, jos haluat mukaan opettelemaan maukkaiden sapuskoiden loihtimista. Tervetuloa uudet ja vanhat Kokkikuutoset!

 

Terveellinen Maanantai

Iltalinjalla aloitetaan viikot terveys edellä! Liittykää seuraamme ja mietitään yhdessä ruokaa ja hyvinvointia. Välillä teemme terveellisiä ja helppoja välipaloja, katsomme ruoka- ja terveysaiheisia ohjelmia, keskustelemme unen merkityksestä, kokeilemme erilaisia urheilulajeja, käymme yhdessä kaupassa ja suunnittelemme Kokkikuutosille maukkaita ja monipuolisia ruokia, joita haluaisitte valmistaa myös kotonanne! Teidänkin ideoita otamme ilolla vastaan!

 

Marraskuun ohjelma:

 

 • 2.11. Biljardiryhmä Kaupin keilahallilla / Venyttely Iltalinjalla 
 • 9.11. Jumppa – yleisön toiveet!
 • 16.11. Biljardiryhmä Kaupin keilahallilla / Venyttely Iltalinjalla
 • 23.11. Space Bowling Hohtokeilaus Hämeenkadulla kello 17-19
  • Ilmoittaudu ohjaajille! Enintään 9 hlö. Hinta 15€
  • Lähtö Iltalinjan edestä kello 16:30
  • HUOM! Iltalinja on siis kiinni ma 23.11.!
 • 30.11. Biljardiryhmä Kaupin keilahallilla / Venyttely Iltalinjalla

 

Meidän Tiistai

Meidän tiistain ideana on, että kävijät voivat itse järjestää toimintaa haluamansa teeman ympärille Iltalinjalla. Meidän tiistai pidetään kerran kuukaudessa. Jos haluat pitää oman illan, ota rohkeasti yhteyttä Iltalinjan ohjaajiin niin sovitaan sopiva tiistai! Ohjaajat auttavat teeman suunnittelussa ja toteutuksessa.

 

 • TI 24.11. MEIDÄN TIISTAI: TUOMAKSEN TITANIC-HISTORIAN ILTA

Tuomas esittelee Titanicin ja sen sisaralusten historiaa sekä vertailee Titanicin ja Estonia-aluksen uppoamisia. Katsotaan myös videoita uponneista aluksista. Kello 17.

Huom! Saman viikon perjantaina 27.11. pidämme leffaillan samalla teemalla eli vuoden 1997 menestyselokuva Titanic! Elokuva alkaa kello 16.15.

 

Iltalinjan ja Voimavirran biljardiryhmä

Iltalinjan ja Voimavirran bilisryhmä kokoontuu Kaupin Keilahallilla joka toinen maanantai kello 18-19!

Alamme syyskuussa käymään kaksi kertaa kuussa pelaamassa oikeilla pöydillä biljardia. Tavoitteena on rento kehittyminen biljardin pelaajana ja biljardikisoihin harjoittelu.

7.9.2020 alkaen kello 18-19, joka toinen maanantai

Laji: 8-pallo

Pöytämaksu: 4 €/kerta käteisellä

Paikka: Kaupin Keilahalli, os. Keilakuja 1, 33520 Tampere

Ilmoittautumiset perjantaihin 4.9.2020 mennessä Iltalinjan tai Voimavirran ohjaajille!

Tulevia tapahtumia

 

 • PE 13.11. RETKI MUUMIMUSEOON

Lähtö yhdessä Iltalinjalta kävellen Tampere-taloon Muumimuseoon. Museossa meille on järjestetty selkokielinen opastettu kierros. Muumimuseo-retki on osallistujille ilmainen. Kello 16.

Ilmoittaudu Iltalinjan ohjaajille! Enintään 10 henkilöä. HUOM! Iltalinjan on kiinni pe 13.11.!

 ​​

 • TI 17.11. VERKKO VOITTAA VÄLIMATKAT -KOULUTUS

Tukiliiton Veijo Nikkanen tulee Iltalinjalle vetämään Verkko Voittaa Välimatkat –hankkeen koulutusta. VVV-hanke edistää kehitysvammaisten aikuisten sähköisen vuorovaikutuksen taitoja. Tähtäimessä on edistää sekä osallisuutta, että sähköisiä työelämä- ja digitaitoja. Näihin taitoihin kuuluvat sekä sähköisten palveluiden käyttötaidot että ymmärrys näiden turvallisesta ja järkevästä käytöstä. Koulutukseen ilmoittautuneet jaetaan kahteen ryhmään: ensimmäinen ryhmä aloittaa koulutuksen 3.11., toinen ryhmä puolestaan 17.11. Ilmoittaudu Iltalinjan ohjaajille. Kello 17.

 

 • KE 18.11. PELAILUA LAUTAPELIKAHVILA TAVERNASSA

Lähtö yhdessä Iltalinjalta kello 16 kävellen Rautatienkatu 10:ssä sijaitsevaan Tavernaan. Lautapelikahvila Taverna on Suomen ensimmäinen ja ainoa lautapelikahvila, joka avasi ovensa Tampereelle elokuussa 2016. Tavernalla on tällä hetkellä valikoimassaan lähes 600 erilaista lauta- ja korttipeliä aina kevyistä lasten ja perheiden peleistä aikuisten partypeleihin ja harrastajatason nimikkeisiin. Varaa mukaan rahaa, mikäli haluat ostaa jotain syötävää tai juotavaa Tavernasta. Tavernassa pelaaminen on tähän tapahtumaan osallistuville ilmaista. Kello 16.

Ilmoittaudu Iltalinjan ohjaajille! Enintään 10 henkilöä. HUOM! Iltalinjan on kiinni ke 18.11.!

 

 • ​​​​​​​PE 20.11. MUSIIKKIVIDEORAATI 

Tule esittelemään oma suosikkisi ja tutustumaan uuteen musiikkiin! Katsellaan teidän valitsemia musiikkivideoita ja annetaan sitten arvosanat ja perustelut videoille ja musiikkikappaleille. Kello 17.

​​​​​​​

 • TI 24.11. MEIDÄN TIISTAI: TUOMAKSEN TITANIC-HISTORIAN ILTA

Tuomas esittelee Titanicin ja sen sisaralusten historiaa sekä vertailee Titanicin ja Estonia-aluksen uppoamisia. Katsotaan myös videoita uponneista aluksista. Kello 17.

Huom! Saman viikon perjantaina 27.11. pidämme leffaillan samalla teemalla eli vuoden 1997 menestyselokuva Titanic! Elokuva alkaa kello 16.15.

 

 • PE 27.11. LEFFAILTA: TITANIC

Jatkumona Tuomaksen Titanic-illalle katsomme Titanic-elokuvan. Elokuva alkaa kello 16.15. Tarjolla leffaherkkuja elokuvan katsojille! Kello 16.

​​​​​​​

 • 1.12. KEHITYSVAMMAISTEN VIIKON TAPAHTUMA:

”Irti köyhyydestä, työstä palkka”

Tule kuuntelemaan lltalinjan ja Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n järjestämää teemailtaa kehitysvammaisten ihmisten asemasta palkkatyön markkinoilla. Kokemuspuhujat ja työhönvalmentaja tulevat kertomaan ajankohtaisia asioita työllistymisen kentältä. Kahvitarjoilu. Kello 17.

 

Jaa tämä sivu: