Toivottu uusintanäytös: Minä ja muut ympärilläni -seniorisploitaatioelokuva 25.10.

Elokuvan elokuinen ensi-ilta oli niin suosittu, että kaikki katsojat eivät mahtuneet Niagaran saliin. Ensi-illassa saadun positiivisen palautteen ja elokuvasta kiinnostuneiden toiveiden pohjalta päätimme järjestää uusintanäytöksen.

Lämpimästi siis tervetuloa Minä ja muut ympärilläni -seniorisploitaatioelokuvan toivottuun uusintanäytökseen, joka esitetään Arthouse Cinema Niagarassa (Kehräsaari, B-talo) keskiviikkona 25.10. klo 19:30! Näytös on maksuton ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Tila on esteetön.

Järjestämme elokuvasta myös kaikille avoimen näytöksen Senioripysäkillä (Aleksanterinkatu 31 A 1, 2 krs., pizzeria Napolin talo) jo perjantaina 15.9. klo 13.

Elokuvasta sanottua:

”Elokuva tarjoaa ammennettavaa kaiken ikäisille katsojille. Se auttaa kohtaamaan työelämän kipupisteitä huumorin kautta ja toimii vertaistukena samassa elämäntilanteessa oleville. Samalla elokuva herättelee pohtimaan oman elämän prioriteetteja. Ilahduttavinta elokuvassa on sen kuvaus eläkeikäisistä. Seniorit eivät ole samasta muotista, vaan jokaisella on omat toiveensa ja harrastuksensa. Eikä kukaan ole liian vanha joraamaan!”
-Susanna Sauni, Katulehti Rohee 3 / 2023

”Kiitos! Harvoinpa sitä elokuvissa tulee hekoteltua ääneen eli hauskaa oli. Jatko-osaa odotellessa…”
-Ensi-illassa ollut katsoja

”Joukko TampereMission senioripysäkkiläisiä heittäytyi mukaan improvisaatioelokuvan tekemiseen. He eivät täysin tienneet, mihin olivat ryhtymässä, ja ovat nyt ällikällä lyötyjä lopputuloksesta.

Lyhytelokuvassa Minä ja muut ympärilläni roolit on käännetty päinvastaisiksi, eli seniorit ovat sivustakatsojien sijaan päärooleissa. Se sisältää parodiaa työelämästä ja eläkkeelle jäämisestä, mutta ei ammu yli. Joskus nyppii ja toisinaan pädetään. Yksi on yksinäinen ja toisella aina kiire.”
-Asta Kettunen, Silta-lehti

Minä ja muut ympärilläni – seniorisploitaatioelokuva

Kokeellinen, yhteisöllisesti luotu elokuva, fiktio, 2023, kesto n. 42 min

Elokuvassa käsitellään eläkkeelle jäämisen kokemuksia, kuten työroolista ja -yhteisöstä luopumista, yksinäisyyttä, toimettomuutta ja kiirettä sekä toisaalta vapautta ja sen mukanaan tuomia uusia elämänmahdollisuuksia.

Valtaosin senioreista koostuvalla näyttelijäkaartilla ei ollut ainuttakaan kirjoitettua repliikkiä tukenaan kuvauksissa. Tarina on ryhmän yhdessä vapaasti ideoima ja jokainen elokuvan kohtaus on täysin improvisoiden toteutettu.

Lopputulosta voi katsoa kriittisenä työelämän parodiana sekä herkkävireisenä tulkintana ikääntymisen kipukohdista ja mahdollisuuksista. Se näyttää myös sitoutumattoman kansalaistoiminnan sosiaalisen tärkeyden.

Elokuvan tekijöinä toimivat TampereMissio Senioripysäkin kävijät, vapaaehtoiset ja työntekijät, ja sen toteutuksesta vastaa Oskari Tolonen.

Rooleissa: Rauno O. Lehtonen, Risto Timonen, Pirkka Puhakka, Pirjo Katajamäki, Marja Arbelius, Taru Tapioharju, Lahja Leppäkorpi, Arja Ronkainen, Marko Ajanki, Leena Valkama, Milja Enestam, Margit Ruoti ja Mikko Ängeslevä

Roolittaja ja järjestäjä: Marko Ajanki

Elokuvan toteutus ja alkuperäismusiikki: Oskari Tolonen

Yhteistyössä TampereMissio Senioripysäkki