Ensi-ilta: Minä ja muut ympärilläni -seniorisploitaatioelokuva 16.8.

Lämpimästi tervetuloa Minä ja muut ympärilläni -seniorisploitaatioelokuvan ensi-iltaan, joka näytetään Arthouse Cinema Niagarassa (Kehräsaari, B-talo) keskiviikkona 16.8. klo 19:00! Näytös on maksuton ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Tila on esteetön.

Elokuva on TampereMission Senioripysäkin 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehty vuoden hauskin paikallinen tuotanto! Se on toteutettu yhteistyössä Senioripysäkin kävijöiden, vapaaehtoisten ja työntekijöiden kanssa. Elokuvan toteutuksesta on vastannut Oskari Tolonen.

Minä ja muut ympärilläni -seniorisploitaatioelokuva
Kokeellinen, yhteisöllisesti luotu elokuva, fiktio, 2023, kesto n. 42 min.

Elokuvassa käsitellään eläkkeelle jäämisen kokemuksia, kuten työroolista ja -yhteisöstä luopumista, yksinäisyyttä, toimettomuutta ja kiirettä sekä toisaalta vapautta ja sen mukanaan tuomia uusia elämänmahdollisuuksia. Valtaosin senioreista koostuvalla näyttelijäkaartilla ei ollut ainuttakaan kirjoitettua repliikkiä tukenaan kuvauksissa. Tarina on ryhmän yhdessä vapaasti ideoima ja jokainen elokuvan kohtaus on täysin improvisoiden toteutettu. Lopputulosta voi katsoa kriittisenä työelämän parodiana sekä herkkävireisenä tulkintana ikääntymisen kipukohdista ja mahdollisuuksista. Se näyttää myös sitoutumattoman kansalaistoiminnan sosiaalisen tärkeyden.

Rooleissa: Rauno O. Lehtonen, Risto Timonen, Pirkka Puhakka, Pirjo Katajamäki, Marja Arbelius, Taru Tapioharju, Lahja Leppäkorpi, Arja Ronkainen, Marko Ajanki, Leena Valkama, Milja Enestam, Margit Ruoti ja Mikko Ängeslevä

Roolittaja ja järjestäjä: Marko Ajanki

Elokuvan toteutus ja alkuperäismusiikki: Oskari Tolonen
Yhteistyössä TampereMissio Senioripysäkki

Lisätietoja
Marko Ajanki
Senioripysäkkityöntekijä
marko.ajanki@tamperemissio.fi
040 563 7200