Tukea oman elämän hallintaan

Tuetun asumisen palvelu jalkautuu asiakkaan luo ja muotoutuu hänen toiveidensa ja tarpeidensa mukaisesti. Tuetun asumisen ohjaajat tukevat itsenäisessä elämässä asiakkaan kotona ja kodin ulkopuolella. Käyntien määrä ja tuen vahvuus sovitaan yhteistyössä kotikunnan vammaispalvelun sosiaalityöntekijöiden kanssa. 

Tuetun asumisen ohjaajat tukevat asiakasta oman elämän hallintaan ja hyvinvoinnin tulemiseen liittyvissä asioissa; kotitöissä ja asioinneissa, terveydenhuollon käynneillä ja mahdollistaen keskustelutukea esimerkiksi yhteisen kahvitteluhetken tai lenkkeilyn muodossa.

Rongankodin asumisyksiköt tarjoavat tukea tuetun asumisen asiakkaille esimerkiksi ruoka-, pyykki- ja lääkehuollon muodossa. Asumisyksiköiden yhteisöt ovat monelle tuetun asumisen asiakkaalle tärkeitä myös sosiaalisen toimintakyvyn ylläpidon kannalta.

Rongankodin Tuettu asuminen toimii kolmessa tiimissä: Rongankoti Koiviston tuettu asuminen, Rongankoti Puiston tuettu asuminen ja Rongankoti Onkiniemen tuettu asuminen. Lisätietoja palvelusta antavat yksikönpäälliköt ja tuetun asumisen ohjaajat.