Vauvavuosi Kimpassa

Aloitimme elokuussa 2023 Kimpassa-perhetoiminnan vauvaryhmässä. Ryhmän alkaessa vauvamme olivat 0–5 kuukauden ikäisiä ja vauvoista nuorin syntyi aloituskerran jälkeisenä päivänä – ja oli mukana heti seuraavalla kokoontumiskerralla! Ryhmä kokoontuu joka viikko samaan aikaan TampereMission tiloissa. Pienryhmässä on kahdeksan vauvaa vanhempineen. Osa vanhemmista on ollut mukana Kimpassa-toiminnassa jo aiemmin esikoisen kanssa, kun taas osa on mukana ensimmäistä kertaa. Kaikki toiminta on maksutonta.

“Pienenkin vauvan kanssa tuntui turvalliselta tulla mukaan ryhmään, sillä käsihygieniasta huolehditaan hyvin ja vauvojen lelut ovat aina puhdistettuja.”

Ryhmässä on kaksi vetäjää, jotka ohjaavat keskustelua ja järjestävät välillä toimintaa, esimerkiksi loruttelua ja leikkejä. Ohjaajat osaavat hyvin huomioida ryhmän dynamiikan suunnitellessaan ryhmän toimintaa. Meidän ryhmässämme varsinkin ensimmäisillä kerroilla ohjaajat huomioivat, että jokainen pääsee ääneen. Tutustumisen jälkeen meidän porukassamme juttua on riittänyt ja tunnelma on rento.

“On mukavaa, että kerran viikossa on paikka mihin mennä rennolla mielellä vauvan kanssa ja
meidän osallistumistamme odotetaan.“

Vauvavuonna vertaistuki on korvaamattoman arvokasta ja tutulla porukalla kasvotusten siitä saa vieläkin enemmän irti. Meidän porukassamme rikkaus on, että kaikkien on ollut turvallista kertoa arjestaan, kuten huonoista öistä, ruokailujen haasteista ja oman ajan tarpeesta. Samaan aikaan olemme nauraneet arjen kommelluksille ja iloinneet vauvojen kehityksestä. Tarvittaessa vertaistuen lisäksi ohjaajat ovat jakaneet näkemyksiä ja vinkkejä arjen pyörittämiseen.

“On ollut ihanaa saada ryhmän kautta uusia ystäviä, joiden kanssa olemme suunnitelleet yhteisten lounashetkien lisäksi myös konsertti-iltaa ja pääsiäisbrunssia – ilman vauvoja!”

Vauvat ovat nauttineet toistensa näkemisestä ja ihmetelleet sekä ihastelleet kavereiden uusia taitoja. Leikkimatolla käy kova kuhina, kun vauvat tutkivat leluja ja toisiaan. Ryhmä on viikon kohokohta sekä vauvoille että vanhemmille, se on turvallinen paikka, mihin saa tulla omana itsenään kaikkine tunteineen.

 

Emilia, Inka, Noora ja Sara
Kimpassa-vauvaryhmän osallistujat

Kiitos ryhmäläisille ihanasta kirjoituksesta ja kuvista vuoden varrelta! Uusia vauvaryhmiä alkaa säännöllisesti keskustassa ja Atalassa. Katso lisätiedot ja ajankohtaiset uutiset Kimpassa-perhetoiminnan sivulta:

Vauva on Pop! pe 17.5.

Tule tapaamaan meitä ja muita tamperelaisia perhetoimijoita Ratinan kauppakeskukseen perjantaina 17.5. klo 10-13! Luvassa tarjouksia, ohjelmaa ja tietoa erilaisesta maksuttomasta toiminnasta :)

Kauppakeskus Ratina 3. krs

Katso lisätiedot:

Vauva on Pop! 17.5.