Kiitos ruoasta!

Joulutorilta tuttu punainen mökki seisoo Kaukajärven rannan läheisyydessä sijaitsevan nurmikentän reunassa.  Aurinkoinen aamu ja pilvetön taivas enteilevät kuumaa kesäpäivää. Nurmialueelle alkaa kertyä lapsia ja vanhempia osallistumaan päivän ohjattuun toimintaan. Tänään ohjelmassa on perheen pienimpien suosikki SuperSam. Sana on selvästi kiirinyt, sillä leikkijöitä SuperSamin leikkien tahtiin riittää. SuperSamin ohjaamien leikkien jälkeen ensimmäiset nälkäiset lapset tulevat lautasten kanssa kyselemään saisiko jo ruokaa. Kohteliaita ja ruokaan tyytyväisiä lapsia, iloisia ja kiitollisia vanhempia. Mistään ei kuulu nurinaa tai valitusta ruuasta. Päivän ruoka kalakeitto tekee kauppansa ja onkin kuulemma monen lapsen lempiruokaa. –Kiitos ruuasta, kuuluu ruokailun päättäneiden lasten suusta, kun he jatkavat päivää rannalle tai muihin puuhiin.

Tänä kesänä Tampereella lapset ovat saaneet nauttia ilmaisesta ruuasta Tesoman, Hervannan, Kaukajärven ja Peltolammin uimarannoilla. Suurin osa kävijöistä on osannut tulla paikalle varta vasten omien ruokailuvälineiden kanssa, mutta ensimmäistä kertaa paikalle tuleviin on varauduttu kertakäyttöastioin. Ja ruoka on Tampereella lapsille maistunut; kesä-heinäkuun aikana ruokaa on jaettu lähes 6000 annosta. Ruokailemassa käy kaikenikäisiä lapsia, niin itsekseen ruokailemaan tulevia koululaisia kuin pienempiä lapsia vanhempineen. Varmaa on se, että lämmin ilmainen lounas lapsille helpottaa vanhempien arkea ja mahdollistaa pidemmän rantapäivän.

Mökin ikkunat on suljettu tältä päivältä odottamaan taas uutta päivää ja uusia ruokailijoita. Olipa taas mukava työpäivä. Päivä piti sisällään ihania kohtaamisia eri ikäisten lasten ja heidän vanhempien kanssaan mutta ennen kaikkea päivästä jäi käteen mieleen kiitollisuus. Kimpassa-perhetoiminnan työntekijät, sekä muut TampereMission työntekijät ovat vastanneet Kaukajärven puistoruokailun toteutuksesta sekä järjestelyistä. On ollut aivan mahtavaa saada olla mukana näin hienon asian toteuttamisessa. Miten mahtavaa onkaan voida tarjota perheille tällainen helpotus kesälomalle! Niin perheiden kuin työntekijöiden yhteinen toive onkin, että toiminta vakiintuu Tampereelle ja ensi kesänä päästään taas jatkamaan.

Maarit Revonta
Kimpassa-perhetoiminta