Naurua riittää ja välillä suruakin Senioripysäkillä 

Oletko yli 60-vuotias, ehkä juuri eläkkeelle siirtynyt, leski, eronnut, poikamies/nainen, ja kaipaat ”laadukasta” ja kenties syvällistäkin keskustelua, jota et koe löytäneesi?  Siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä Senioripysäkkiin.

Voit tulla tutustumaan joko ryhmäkeskusteluun tai kahdenkeskiseen keskusteluun. Voit luonnollisesti olla aktiivinen keskustelija tai vain kuunnella.

Jos haluat, että esimerkiksi arkaluontoisuuden vuoksi haluat jakaa asiasi vain ammattinsa osaavalle Senioripysäkin työntekijälle, voit tehdä sen täysin luottamuksellisesti. Asiasi jää vain teidän kahdenkeskiseen tietoon. Pyri olemaan kaikissa keskusteluissa mahdollisimman luonnollinen. Jos naurattaa, niin naura. Jos itkettää, niin itke. Jos haluat olla totinen, niin sekin käy.

Olen huomannut, että saat ja pitää olla eri mieltä asioista, jos näet sen tarpeelliseksi. Myös se, että saat puhua asiasi loppuun, ilman, että joku keskeyttää sinut sopimattomalla kohdalla, on tärkeää. Keskeytys on paikallaan, jos asia sitä vaatii.

Senioripysäkin toiminnassa olen ollut jo useita vuosia. On ollut erilaisia ryhmäkeskusteluja ja kahdenkeskisiä tuokioita. Henkisesti ne ovat antaneet minulle paljon. Huumori on yksi asia, jota on viljelty vapauttavasti. Nauruakin on riittänyt ja aina välillä suruakin. Naisten ja miesten kesken on saatu puitua hyvinkin syvällisiä asioita, eikä ikäerot ole tuottaneet minkäänlaisia keskusteluvaikeuksia. Spontaanisti on hypätty vaikka toisen kaulaan, ja osoitettu näin luottamuksen tunnetta.

Se on myös ilokseni todettava, että Senioripysäkki pyrkii tuomaan ja luomaan aina jotain uutta. Paikalleen ei ole jääty. Nämä asiat olen kokenut itselleni tärkeäksi. Onkin tärkeää miettiä ja pohtia, mitkä ovat avartavia asioita itselle.

Rauno O Lehtonen

Olen Lehtosen Rauno, neljäkymmentäkolmevuotisen liikealan työkokemuksen omaava. Eläkevuosia on nyt kertynyt kaksikymmentä vuotta.

Harrastuksistani voin mainita, että urheilu monessa muodossa on kuulunut voimakkaasti osana elämääni, mutta nyt se kuuluu vähän rajoitetummin iän karttuessa. Teatteri, näytteleminen ja lausunta ovat olleet erittäin läheisiä ja noilla alueilla olen saanut olla tasokkaiden opettajien opissa. Myös lavatanssit ovat olleet ja on edelleen läheisiä.