Tule tukihenkilöksi

Olet luotettavana aikuisena tukea tarvitsevalle nuorelle, kehitysvammaiselle ihmiselle, seuraa kaipaavalle ikäihmiselle tai lapsiperheen äidille. Tapaat tuettavaasi elämäntilanteeseesi sopivalla tiheydellä, tavallisimmin joka toinen viikko. Sinun tulisi sitoutua tukihenkilönä toimimiseen vähintään vuodeksi.

Tukihenkilösuhteet ovat yksilöllisiä, ja voitte tuettavasi kanssa yhdessä päättää, miten yhteisen aikanne vietätte. Yhdessäolo voi olla keskustelua, ulkoilua tai vaikka käynti teatterissa. Tapaamisissa tärkeintä on olla läsnä ja kuunnella toista.

Mentoriksi nuorelle

Sinä 20-30 -vuotias, lähtisitkö toiselle nuorelle vertaismentoriksi? Linja 20 -hankkeen vertaismentoritoiminnassa pääset toimimaan koulutettuna vapaaehtoisena kaverina, jonka kanssa on helppo jutella ja tehdä asioita.

Tarjoamme koulutusta ja tukea tehtävään. Ensimmäinen vertaismentorkoulutus järjestetään syyskuussa.

Lisätietoja
Katja Lehtinen
katja.lehtinen@tamperemissio.fi
041 730 6421

linja20.fi

Tukihenkilöksi yli 60-vuotiaalle

Olisiko sinulla aikaa auttaa ja tukea? Toivoisimme sinua vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi ihmisille erilaisissa elämäntilanteissa. Muutostilanne voi olla esimerkiksi puolison kuolema, eläkkeelle siirtyminen, oma tai läheisen sairastuminen tai vaikeudet ihmissuhteissa.

Tarjoamme  sinulle koulutuksen ja  tukihenkilönä saat ammatillisen tuen koko toiminnan ajan. Tervetuloa mukaan Ikätuki-toimintaan.

Lisätietoja
Maarit Kurunmäki
maarit.kurunmaki@tamperemissio.fi
040 356 5079

Kaveriksi kehitysvammaiselle henkilölle

Haluatko lähteä ulkoilu-, juttelu- tai kahvittelukaveriksi kehitysvammaiselle nuorelle, aikuiselle tai ikäihmiselle? Yksin ei tule lähdettyä liikkeelle, mutta yhdessä se voisi olla antoisaa molemmille. Olet myös tervetullut asumisyhteisön yhteiseksi ystäväksi. Vierailukäyntien lisäksi voisit olla mukana retkillä ja tapahtumissa.  Erityistaitoja et tarvitse, avoin mieli ja halu toimia vapaaehtoisena riittää! Saat perehdytystä tehtävääsi.

Lisätietoja
Terhi Metso-Louhivuori
terhi.metso-louhivuori@tamperemissio.fi

Äitikaveriksi pikkulapsiperheen äidille tai

Isäkaveriksi pikkulapsiperheen isälle

On paljon pienten lasten vanhempia, jotka kaipaavat seuraa ja rinnalla kulkijaa, eli juuri sinua! Sinulla voi olla omia lapsia, mutta se ei ole välttämätöntä. Tärkeintä on, että olet aidosti läsnä ja kiinnostunut.

Tapaat vanhemman kanssa noin kaksi kertaa kuukaudessa ja te sovitte, miten vietätte aikaa yhdessä, lasten kanssa tai ilman. Tapaamiset voivat voi olla sisällöltään esimerkiksi seuraa harrastukseen, lenkille tai kahville. Kaveri ei ole lastenhoitaja.

Olet luotettava, tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen. Toimit tavallisen ihmisen taidoin, mutta saat tehtävään perehdytyksen sekä tukea työntekijöiltä.

 

Lisätietoja

Äitikaveritoiminta
Maarit ja Sari
kimpassa@tamperemissio.fi

p. 040 7761910

 

Isäkaveritoiminta

Lauri Puisto

isatyo@tamperemissio.fi

p. 041 7313228

Ilmoittaudu mukaan

Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen

Jaa tämä sivu: