Merkittävä rakennushanke käynnistyy Tampereen keskustassa

Toukokuussa 2024 käynnistyy uuden 10 – kerroksisen asuin- ja toimitalon rakentaminen Tampereen keskustassa Tuomiokirkonkadun ja Kyttälänkadun kulmassa. As. Oy Tampereen Nikaman taloon tulee laadukkaita myytäviä ja vuokrattavia asuntoja sekä toimitiloja.

Laadukasta, turvallista ja esteetöntä keskusta-asumista
Alkuvuodesta 2026 valmistuvan As. Oy Tampereen Nikaman suunnittelun lähtökohtana on ollut laadukas, turvallinen ja esteetön kaupunkiasuminen keskustassa hyvien palveluiden ja kulttuurielämysten läheisyydessä. Nikaman asunnoissa on käytetty laadukkaita materiaaleja ja rauhallisia värejä, jotka kestävät aikaa.
Kohteeseen tulee 91 asuinhuoneistoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä aina neljän huoneen isoihin asuntoihin asti. Talon ylemmissä kerroksissa on myytäviä asuntoja noin 60 kpl ja alemmissa kerroksissa ensisijaisesti ikäihmisille vuokrattavia asuntoja noin 30 kpl. Nikaman 10. kerrokseen tulee asukkaiden käyttöön saunaosasto ja vehreä oleskelupiha. Lisäksi taloyhtiöllä on autohalli, jossa sijaitsevat autopaikat myydään autopaikkaosakkeina.

Yhteisöllisyyttä ja aktiivista toimintaa
Talon rakennuttajana toimii vakavarainen ja yli 140 vuotta sosiaalista auttamistyötä Tampereella tehnyt TampereMissio. Rakennuksen toiseen kerrokseen tulee sijoittumaan TampereMission omaa toimintaa. Katutasossa on liiketiloja, mm. ravintola- ja kahvilatilaa, joiden toiminnassa huomioidaan talon luonne. Taloyhtiöllä on suojaisa naapurikiinteistöjen kanssa yhteiskäytössä oleva sisäpiha asukkaiden oleskeluun.

Laatua ja luotettavuutta kumppanien kanssa
Hanke toteutetaan RS-järjestelmän mukaisena kohteena. TampereMissio ry:n yhteistyökumppanina hankkeen RS-pankkina toimii Tampereen Seudun Osuuspankki, joka on myös hankkeen yhtiölainojen rahoittaja.
TampereMissio ry on valinnut yhteistyökumppaneiksi luotettavat ja osaavat tamperelaiset rakennusalan ammattilaiset.
Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa BST-Arkkitehdit Oy, pääsuunnittelijana arkkitehti Ida Väänänen. Rakennuttamiskonsulttina toimii A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ja rakennesuunnittelijana on A-Insinöörit Oy.
Hanke toteutetaan yhteistyössä pääurakoitsijan, Skanska Talonrakennus Oy:n, kanssa. Laadullisesti hankkeen toteutuksessa noudatetaan pääurakoitsija Skanskan oman perustajaurakointituotannon laatujärjestelmää.
Kohteen laadukkuutta on haluttu varmistaa mm. keittiökalusteiden ja -laitteiden korkealla laadulla.

Lisätietoja
Lisätietoja hankkeesta sivustolta www.nikamatampere.fi.
Toiminnanjohtaja Tarja Eho puh. 040 748 7470, tarja.eho@tamperemissio.fi
Hankejohtaja Ilkka Ojala puh. 050 591 1618, imk.ojala@gmail.com
Kiinteistömaailma Ratina, Tommi Luosmala puh. 050 597 1531, tommi.luosmala@kiinteistomaailma.fi

Rakennushankkeesta kirjoitettua:
Aamulehti, 8.5.2024: Tampereen ydinkeskustassa on ollut valtava kuoppa maaliskuusta asti, eikä mitään tapahdu – naapuriin nousee 40 miljoonan euron kerrostalo
Aamulehti, 30.12.2023: Taas yksi kerrostalo puretaan Tampereen ydinkeskustasta – Tällaiset ovat uuden talon suunnitelmat