Rongankoti  60 vuotta kehitysvammaisten palveluja Tampereella

Rongankoti on perinteinen ja suurin yksityinen kehitysvammaisten palveluiden tuottaja Tampereella. Monipuolisiin palveluihin kuuluu niin asumisen palveluita, työ- ja päivätoiminnan palveluita kuin vapaa-ajan toimintaa ja kehittämistoimintaa. Toiminnan lähtökohtana on laadukkaan elämän mahdollistaminen kehitysvammaisille ihmisille: turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukevissa palveluissa jokainen kehitysvammainen tulee kuulluksi. 

Yksilölliset asumispalvelut vastaavat asiakkaiden henkilökohtaisiin tarpeisiin monipuolisesti ja jokaiselle asumisessa tukea tarvitsevalle löytyy palveluistamme sopiva vaihtoehto. Päivä- ja työtoiminnalla lisäämme arjen mielekkyyttä ja edistämme asiakkaiden hyvinvointia ja toimintakykyä. Asiakkaiden saama tuki ja ohjaus on yksilöllistä ja kokonaisvaltaista.

Vapaa-ajan toimintamme kattaa kulttuurin ja oppimisen eri osa-alueita ja tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun mieltä askarruttavista asioista. Kerhot ja ohjatut liikuntaryhmät tarjoavat liikunnan riemua vesijumpasta kuntosaliharjoitteluun ja kansantansseihin. Yhteiset matkat ja retket avartavat maailmaa kotinurkilta aina ulkomaille asti, leiritoiminnan tarjotessa elämyksiä niin luonnonläheisessä ympäristössä kuin kaupunkimiljöössäkin.

 

 

Yhteystiedot