Isätyö Tampere vauva ja taapero perheiden isät

Toimintaa vauva-ja taaperoperheiden isille

Isätoiminnan tavoitteena on tukea varhaista vuorovaikutusta, isien osallisuutta lapsiperheiden arjessa sekä lievittää lapsiperheiden yksinäisyyttä. Tarjoamme monipuolista, isien näköistä toimintaa ja mahdollisuuksia kohdata muita pikkulapsiarjen aallokossa purjehtivia isiä. Toimintaan osallistuakseen ei tarvitse olla erityisiä ongelmia tai haasteita. Uteliaisuus ja kiinnostus toimintaa kohtaan riittää.

Toimintaamme ovat mm. isäkahvila, isäklubi, isäryhmät, isäkaveri -vapaaehtoistoiminta sekä yksilötapaamiset. Kaikki vauva- ja taaperoikäisten lasten isät ovat tervetulleita mukaan. Kaikki toimintamme on maksutonta. 

Lisätietoja isätoiminnasta antaa isätoiminnan ohjaaja Lauri Puisto p. 0411 7313 228 / isatyo@tamperemissio.fi

Isäkahvila

Tervetuloa poikkeamaan kahvilla ja juttelemaan rennoissa tunnelmissa isien kesken. Toiminta on suunnattu kaikille odottaville isille sekä vauva- ja taaperoperheiden isille lapsen kanssa tai ilman. Mukaan ovat tervetulleita niin ensikertalaiset kuin toimintaamme jo osallistuneet.

Isäkahvila kokoontuu tiistaisin (30.8. alkaen) klo 16-18 Kimpassa-perhetoiminnan tiloissa Tampereella osoitteessa Kuninkaankatu 5 G 164. Käynti Satakunnankadun puolelta Punanaamion ja Pancho Villan välistä harmaasta rautaportista sisäpihalle. G-rappu heti vasemmalla. Voit poiketa aukioloaikojen puitteissa ilman ennakkoilmoittautumista.

Tiloissamme on rattaiden/vaunujen säilytysmahdollisuus, vaipanvaihtopiste sekä mahdollisuus mm. lämmittää lapselle mukaan tuotu ruoka.  

Isäkahvila avoinna tiistaisin 30.8.-13.12.2022 (pl. 6.12.)

Isäklubi

Vauva-ja taaperoperheiden isien virkistäytymistä sekä kulttuurin ja tiedonnälkää vaalivia teemailtoja asiantuntijaluennoista kiekkomatseihin. Maksuttomiin tapahtumiin ennakkoilmoittautuminen yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse isatyo@tamperemissio.fi tai puhelimitse p. 041 731 3228.

Syyskauden 2022 klubi-iltoja:

Keskiviikko 3.8.2022 klo 17-18:30 Isien ja taaperoiden metsäretki

Isien ja taaperoiden yhteinen metsäretki Niihaman Majalle. Ohjelmassa on mm. nokipannukahvit, makkaranpaistoa ja lähiluontoon tutustumista. Talo tarjoaa kahvit, mehut ja makkarat. Muut eväät jokainen huolehtii itse mukaan.

Voit saapua suoraan Niihaman Majalle klo 17 (Pikku-Niihamantie 80) tai osallistua kävellen, jolloin kokoonnumme Tampereen Frisbeegolfkeskuksen parkkipaikalla (Soukonvuorentie 14) klo 16:30, josta kävelemme n. 2km Niihaman Majalle. Reitti on esteetön ja soveltuu myös rattaille. 

Ilmoittautumiset 31.7. mennessä isatyo@tamperemissio.fi tai viestillä p. 041 731 3228. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä osallistutko kävelyyn vai tuletko suoraan Niihaman Majalle. 

Keskiviikko 17.8.2022 klo 16:30 Kokkausilta Kotilassa

Isien ja lasten yhtenen kokkausilta, jossa valmistetaan yhdessä helppoja ja edullisia äijäruokia. Illan päätteeksi tietysti syömme aikaansaannoksemme. Ilta on avoin isille ja heidän 0-10v. lapsilleen ja edellyttää ennakkoon ilmoittautumista.

Kokkausilta järjestetään yhteistyössä Kotilan kanssa osoitteessa Satakunnankatu 35.

Ilmoittautumiset p. 044 553 8488. Ilmoitathan samalla mahdolliset allergiat ja erityisruokavaliot.

Keskiviikko 24.8.2022 klo 17:00 Pitsailta Linnainmaatuvalla

Pitsanpaiston lomassa mukavaa yhdessäoloa pikkulasten ja isien kesken. Iltaan ovat tervetulleita isät pienten lasten kanssa tai ilman. Pitsailta järjestetään Linnainmaatuvalla (Piettasenkatu 20, Tampere). Ei ennakkoilmoittautumista.

Keskiviikko 7.9.2022 klo 17:00 Vauvojen, taaperoiden ja isien yhteinen veneretki

Tervetuloa mukaan isien ja pikkulten yhteiselle veneretkelle. Lähdemme matkaan Mustalahden satamasta klo 17. Risteilemme n. 1,5 tuntia Näsijärven aalloilla legendaarisella m/s Isosaarella. Saatamme myös rantautua hetkeksi jollekin lähisaarista. Laivan kapteeni on myös luvannut päästää pikkukipparit tarttumaan hetkeksi ruoriin. 

Ilmoittaumiset isatyo@tamperemissio.fi / p. 041 731 3228. Miehistön lisäksi mukaan mahtuu max. 12 hlöä. Omat pelastusliivit mukaan tai ilmoita osallistujien painot, niin osaamme varata sopivia pelastusliivejä riittävästi mukaan.

Säävaraus.

Keskiviikko 28.9.2022 ko 16:30 Isien ilta Annantuvalla

Isien ja lasten yhteinen ilta Annantuvalla Kaukajärvellä (Keskisenkatu 6, Tampere). Ilta järjestetään yhteistyössä Tampereeen ensi- ja turvakoti ry:n perhetuvan kanssa. Lisätietoa tulossa myöhemmin.

Maanantai 7.11. klo 17-20 Polta Munkki portaissa –tapahtuma 

Pirkanmaan miestyötä tekevien verkoston (Mikämies) järjestämä kaikille avoin tapahtuma, jossa mm. esitellään järjestöjen miehille suunnattua toimintaa, liikutaan ja syödään munkkeja. TampereMission isätoiminta mukana tapahtumassa, tule sinäkin. 

Torstai 24.11. klo 18:00 Isäklubi: Tappara – Lukko  

Kirvesrintaisten isien virkistysilta tamperelaisen laatukiekon merkeissä. Tapahtumaan ennakkoilmoittautuminen isatyo@tamperemissio.fi / p. 041 731 3228. 

 

Lisää tapahtumia tulossa. Liity postituslistalle ja pysy perillä isätyön tarjonnasta.

Ryhmätoiminta

Iskä-porukka lokakuussa

Lokakuussa starttaa keskusteluryhmä, joka on tarkoitettu miehille, joille isäksi tuleminen on syksyn aikana ajankohtaista. Voit osallistua ryhmään ennen lapsen syntymää tai jo hetken isän rooliin jo tottuneena.

Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi isäksi kasvamisen äärelle. Ryhmässä on mahdollista jakaa isyyteen liittyviä kokemuksia, kysymyksiä ja ajatuksia miesten kesken ja tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin

Ryhmämalli on Laadittu Miessakit ry:n Isyyden Tueksi -toiminnassa pitkään käytetyn rungon pohjalta. ryhmän ohjaajana toimii Kimpassa-perhetoiminnan isätyöntekijä lauri.

Ryhmä kokoontuu Koilliskeskuksen Neuvolassa kolmena maanantaina 3.10., 17.10. ja 31.10. KLO 15:30-17:00. Lähde rohkeasti mukaan hämmästelemään isyyden ihmeellistä maailmaa. 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

p. 040 731 3228 / isatyo@tamperemissio.fi

Muut isille suunnatut ryhmät

Oletko vauva- tai taaperoikäisen lapsen isä? Kaipaatko juttuseuraa tai ideoita yhteiseksi tekemiseksi lapsesi kanssa? Kyllästyttääkö istua hiekkalaatikon reunalla ainoana aikuisena? Elääkö kaverisi eri elämänvaihetta? 

Kimpassa-perhetoiminnan isäryhmä on suunnattu isille 0-2,5 vuoden ikäisen lapsen kanssa. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen sekä tukeen ammattilaisilta vauva-arjen pyörteiden keskellä.

Ryhmän kesken voidaan välillä kokoontua myös keskusta-alueen leikkipuistoissa tai vaikka sisäleikkipuistoissa. Luvassa yhteistä toiminnallista tekemistä, seuraa sekä tilaisuuksia myös keskustelulle. Käsiteltävät teemat valikoituvat ryhmäläisten toiveita kuunnellen.

Uusi ryhmä starttaa lokakuussa ja kokoontuu joka 2. maanantai iltapäivä Kimpassa-perhetoiminnan tiloissa Finlaysonilla. Jos yhtään kiinnostelee, niin lähetä viestiä isatyo@tamperemissio.fi / 041 731 3228.

Isäkaveri-vapaaehtoistoiminta

Isäkaveri-toiminta käynnistyy osaksi TampereMission laajaa vapaaehtoistoimintaa syksyn 2022 aikana. Etsimme ja koulutamme vapaaehtoisia toimimaan vauva- ja taaperoperheiden isien rinnalla kulkijoina.

Vapaaehtoinen sopii isän kanssa yhdessä, miten he viettävät yhdessä aikaa. Tapaamiset voivat tapahtua esim. yhteisen harrastuksen tai kahvittelun merkeissä tai vaikkapa leikkipuistossa yhdessä lasten kanssa.

Vapaaehtoisiksi etsimme luotettavia, tasapainoisia ja myötätuntoisia aikuisia. Vapaaehtoinen toimii tavallisen ihmisen taidoin, mutta saa tehtävään perehdytyksen sekä tukea työntekijöiltä. Vapaaehtoisella voi olla itsellään lapsia, mutta se ei ole välttämätöntä. Tärkeintä on kiinnostus tehtävää kohtaan ja halu olla avuksi toiselle.

Järjestämme vapaaehtoisille kaksiosaisen perehdytyksen to 6.10. klo 13-16:30 ja to 13.10. klo 13-16.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä esim. yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Yksilötapaamiset

Vauva-arki väsyttää? Isän rooli hakusessa? Onko parisuhde solmussa? Kaipaatko henkilökohtaista keskustelutukea tai ohjausta vanhemmuuteen liittyen. Ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen, puhelinaika tai etätapaaminen. 

Isätoiminta on myös Facebookissa!

Ota yhteyttä

Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen

Jaa tämä sivu: