Isätyö Tampere vauva ja taapero perheiden isät

Toimintaa vauva-ja taaperoperheiden isille

Isätoiminnan tavoitteena on tukea varhaista vuorovaikutusta, isien osallisuutta lapsiperheiden arjessa sekä lievittää lapsiperheiden yksinäisyyttä. Tarjoamme monipuolista, isien näköistä toimintaa ja mahdollisuuksia kohdata muita pikkulapsiarjen aallokossa purjehtivia isiä. Toimintaan osallistuakseen ei tarvitse olla erityisiä ongelmia tai haasteita. Uteliaisuus ja kiinnostus toimintaa kohtaan riittää.

Toimintaamme ovat mm. isäkahvila, isäklubi, isäryhmät, isäkaveri -vapaaehtoistoiminta sekä yksilötapaamiset. Kaikki vauva- ja taaperoikäisten lasten isät ovat tervetulleita mukaan. Kaikki toimintamme on maksutonta. 

Lisätietoja isätoiminnasta antaa isätoiminnan ohjaaja Lauri Puisto p. 041 7313 228 / isatyo@tamperemissio.fi

Isäkahvila

Tervetuloa poikkeamaan kahvilla ja juttelemaan rennoissa tunnelmissa isien kesken. Toiminta on suunnattu kaikille odottaville isille sekä vauva- ja taaperoperheiden isille lapsen kanssa tai ilman. Mukaan ovat tervetulleita niin ensikertalaiset kuin toimintaamme jo osallistuneet.

Isäkahvila kokoontuu tiistaisin klo 16-18 Kimpassa-perhetoiminnan tiloissa Tampereella osoitteessa Kuninkaankatu 5 G 164. Käynti Satakunnankadun puolelta Punanaamion ja Pancho Villan välistä harmaasta rautaportista sisäpihalle. G-rappu heti vasemmalla. Voit poiketa aukioloaikojen puitteissa ilman ennakkoilmoittautumista.

Tiloissamme on rattaiden/vaunujen säilytysmahdollisuus, vaipanvaihtopiste sekä mahdollisuus mm. lämmittää lapselle mukaan tuotu ruoka.  

Isäkahvila avoinna tiistaisin 30.8.-13.12.2022 (pl. 6.12.)

Isäklubi

Vauva-ja taaperoperheiden isien virkistäytymistä sekä kulttuurin ja tiedonnälkää vaalivia teemailtoja asiantuntijaluennoista kiekkomatseihin. Maksuttomiin tapahtumiin ennakkoilmoittautuminen yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse isatyo@tamperemissio.fi tai puhelimitse p. 041 731 3228.

Tulevia tapahtumia:

Marraskuu

Torstai 24.11. klo 18:00 Isien kiakkoilta Tappara – Lukko  

Kirvesrintaisten isien vapaailta tamperelaisen laatukiekon merkeissä. Tapahtumaan ennakkoilmoittautuminen isatyo@tamperemissio.fi / p. 041 731 3228. 

Joulukuu

Torstai 8.12. klo 17 Vierailu Muumimuseoon

Isien ja lasten yhteinen ilta muumien ihmeelliseen maailmaan tutustuen maailman parhaassa muumimuseossa. Tapahtumaan ennakkoilmoittautuminen isatyo@tamperemissio.fi / p. 041 731 3228.

Tammikuu

Keskiviikko 11.1. klo 16:30-19:00 Isien ja lasten yhteinen kokkausilta

Tervetuloa mukaan 0-6 -vuotiaan lapsen kanssa kokkausiltaan, jossa opettelemme yhdessä valmistamaan helppoja äijäruokia ihka oikean Martan johdolla. Kokkausilta järjestetään yhteistyössä Kotilan kanssa (Satakunnankatu 35). Tapahtumaan ennakkoilmoittautuminen isatyo@tamperemissio.fi / p. 041 731 3228. 

 

Lisää tapahtumia tulossa. Liity postituslistalle ja pysy perillä isätyön tarjonnasta.

Ryhmätoiminta

Iskä-porukka keväällä 2023

Syksyllä 2022 pilotoitu keskusteluryhmä toteutetaan kevään aikana uudelleen. Ryhmä on tarkoitettu miehille, joille isäksi tuleminen on kevään aikana  ajankohtaista. Voit osallistua ryhmään ennen lapsen syntymää tai jo hetken isän rooliin jo tottuneena.

Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi isäksi kasvamisen äärelle. Ryhmässä on mahdollista jakaa isyyteen liittyviä kokemuksia, kysymyksiä ja ajatuksia miesten kesken ja tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin

Ryhmämalli on Laadittu Miessakit ry:n Isyyden Tueksi -toiminnassa pitkään käytetyn rungon pohjalta. ryhmän ohjaajana toimii Kimpassa-perhetoiminnan isätyöntekijä lauri.

Ryhmä kokoontuu 3-4 kertaa n. kahden viikon välein. Lähde rohkeasti mukaan hämmästelemään isyyden ihmeellistä maailmaa. 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

p. 040 731 3228 / isatyo@tamperemissio.fi

Muut isille suunnatut ryhmät

Oletko vauva- tai taaperoikäisen lapsen isä? Kaipaatko juttuseuraa tai ideoita yhteiseksi tekemiseksi lapsesi kanssa? Kyllästyttääkö istua hiekkalaatikon reunalla ainoana aikuisena? Elääkö kaverisi eri elämänvaihetta? 

Kimpassa-perhetoiminnan isäryhmä on suunnattu isille 0-2,5 vuoden ikäisen lapsen kanssa. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen sekä tukeen ammattilaisilta vauva-arjen pyörteiden keskellä.

Ryhmän kesken voidaan välillä kokoontua myös keskusta-alueen leikkipuistoissa tai vaikka sisäleikkipuistoissa. Luvassa yhteistä toiminnallista tekemistä, seuraa sekä tilaisuuksia myös keskustelulle. Käsiteltävät teemat valikoituvat ryhmäläisten toiveita kuunnellen.

Uuden ryhmän startti siirtyy marraskuulle! Ryhmä aloittaa ma 14.11. ja se kokoontuu joka toinen maanantai-iltapäivä klo 14:30 Kimpassa-perhetoiminnan tiloissa Finlaysonilla. Jos yhtään kiinnostelee, niin lähetä viestiä isatyo@tamperemissio.fi / 041 731 3228.

Isäkaveri-vapaaehtoistoiminta

Isäkaveri-toiminta käynnistyy osaksi TampereMission laajaa vapaaehtoistoimintaa syksyn 2022 aikana. Etsimme ja koulutamme vapaaehtoisia toimimaan vauva- ja taaperoperheiden isien rinnalla kulkijoina.

Vapaaehtoinen sopii isän kanssa yhdessä, miten he viettävät yhdessä aikaa. Tapaamiset voivat tapahtua esim. yhteisen harrastuksen tai kahvittelun merkeissä tai vaikkapa leikkipuistossa yhdessä lasten kanssa.

Vapaaehtoisiksi etsimme luotettavia, tasapainoisia ja myötätuntoisia aikuisia. Vapaaehtoinen toimii tavallisen ihmisen taidoin, mutta saa tehtävään perehdytyksen sekä tukea työntekijöiltä. Vapaaehtoisella voi olla itsellään lapsia, mutta se ei ole välttämätöntä. Tärkeintä on kiinnostus tehtävää kohtaan ja halu olla avuksi toiselle.

Järjestämme vapaaehtoisille kaksiosaisen perehdytyksen to 6.10. klo 13-16:30 ja to 13.10. klo 13-16.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä esim. yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Yksilötapaamiset

Vauva-arki väsyttää? Isän rooli hakusessa? Onko parisuhde solmussa? Kaipaatko henkilökohtaista keskustelutukea tai ohjausta vanhemmuuteen liittyen. Ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen, puhelinaika tai etätapaaminen. 

Isätoiminta on myös Facebookissa!

Ota yhteyttä

Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen

Jaa tämä sivu: