Isätyö Tampere vauva ja taapero perheiden isät

Toimintaa vauva-ja taaperoperheiden isille

Isätoiminnan tavoitteena on tukea varhaista vuorovaikutusta, isien osallisuutta lapsiperheiden arjessa sekä lievittää lapsiperheiden yksinäisyyttä. Tarjoamme monipuolista, isien näköistä toimintaa ja mahdollisuuksia kohdata muita pikkulapsiarjen aallokossa purjehtivia isiä. Toimintaan osallistuakseen ei tarvitse olla erityisiä ongelmia tai haasteita. Uteliaisuus ja kiinnostus toimintaa kohtaan riittää. 

Toimintaamme ovat mm. isäkahvila, isäklubi, isäryhmät, isäkaveri -vapaaehtoistoiminta sekä yksilötapaamiset. Kaikki vauva- ja taaperoikäisten lasten isät ovat tervetulleita mukaan. Kaikki toimintamme on maksutonta. 

Ota yhteyttä:

isatyo@tamperemissio.fi

p. 040 746 4740

Isäkahvila

Tervetuloa poikkeamaan kahvilla ja juttelemaan rennoissa tunnelmissa isien kesken. Toiminta on suunnattu kaikille odottaville isille sekä vauva- ja taaperoperheiden isille lapsen kanssa tai ilman. Mukaan ovat tervetulleita niin ensikertalaiset kuin toimintaamme jo osallistuneet.

Isäkahvila kokoontuu maanantaisin koko perheen olohuoneessa, Kotilassa. Kotila sijaitsee pääkirjasto Metson läheisyydessä osoitteessa Satakunnankatu 35.

Isäkahvilan aukiolot:
ma 3.4. klo 16–18
ma 10.4.–1.5. SULJETTU
ma 8.5. klo 16–18
ma 15.5. klo 16–18
ma 22.5. klo 16–18
ma 29.5. klo 16–18
 

Tilat ovat katutasossa, vaunut ja rattaat saa sisälle parkkiin. Tarjolla on kahvia sekä pientä suolaista ja makeaa. Halutessasi voit tuoda mukanasi lapsellesi ruuan ja lämmittää sen paikan päällä. Kotilassa on vaipanvaihtomahdollisuus ja paljon leluja myös taaperoikäisille. Tervetuloa mukaan.

Isäklubi

Vauva-ja taaperoperheiden isien virkistäytymistä sekä kulttuurin ja tiedonnälkää vaalivia teemailtoja asiantuntijaluennoista kiekkomatseihin. Maksuttomiin tapahtumiin ennakkoilmoittautuminen yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse isatyo@tamperemissio.fi tai puhelimitse p. 040 746 4740.

 

Tällä hetkellä tapahtumia ei ole tarjolla.

 

Liity postituslistalle ja pysy perillä isätyön tarjonnasta.

Ryhmätoiminta

Isien ja muksujen ryhmä

Oletko vauva- tai taaperoikäisen lapsen isä? Kaipaatko juttuseuraa tai ideoita yhteiseksi tekemiseksi lapsesi kanssa? Kyllästyttääkö istua hiekkalaatikon reunalla ainoana aikuisena? Elääkö kaverisi eri elämänvaihetta? 

Kimpassa-perhetoiminnan isäryhmä on suunnattu isille 0–2,5 vuoden ikäisen lapsen kanssa. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen sekä tukeen ammattilaisilta vauva-arjen pyörteiden keskellä.

Ryhmän kesken voidaan välillä kokoontua myös keskusta-alueen leikkipuistoissa tai vaikka sisäleikkipuistoissa. Luvassa yhteistä toiminnallista tekemistä, seuraa sekä tilaisuuksia myös keskustelulle. Käsiteltävät teemat valikoituvat ryhmäläisten toiveita kuunnellen.

Ryhmä kokoontuu joka toinen tiistai-iltapäivä klo 14:30–16:00. Isien ja muksujen ryhmä jää kesätauolle toukokuussa. Syksyn alkavista ryhmistä voit tiedustella isatyo@tamperemissio.fi / p. 040 746 4740.

Iskä-porukka 2023

Syksyllä 2022 pilotoitiin uusi isille suunnattu toimintamuoto Iskä-porukka. Ryhmä on tarkoitettu miehille, joille isäksi tuleminen on ajankohtaista. Ryhmään voi osallistua ennen lapsen syntymää tai jo hetken isän rooliin jo tottuneena.

Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi isäksi kasvamisen äärelle. Ryhmässä on mahdollista jakaa isyyteen liittyviä kokemuksia, kysymyksiä ja ajatuksia miesten kesken ja tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin

Ryhmämalli on Laadittu Miessakit ry:n Isyyden Tueksi -toiminnassa pitkään käytetyn rungon pohjalta. Ryhmän ohjaajana toimi Kimpassa-perhetoiminnan isätyöntekijä Lauri Puisto.

Ryhmä kokoontuu 3–4 kertaa n. kahden viikon välein. Lähde rohkeasti mukaan hämmästelemään isyyden ihmeellistä maailmaa. 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

isatyo@tamperemissio.fi / p. 040 746 4740.

Isäkaveri-vapaaehtoistoiminta

Isäkaveri-toiminta on osa TampereMission laajaa vapaaehtoistoimintaa. Etsimme ja koulutamme vapaaehtoisia toimimaan vauva- ja taaperoperheiden isien rinnalla kulkijoina.

Vapaaehtoinen sopii isän kanssa yhdessä, miten he viettävät yhdessä aikaa. Tapaamiset voivat tapahtua esim. yhteisen harrastuksen tai kahvittelun merkeissä tai vaikkapa leikkipuistossa yhdessä lasten kanssa.

Vapaaehtoisiksi etsimme luotettavia, tasapainoisia ja myötätuntoisia aikuisia. Vapaaehtoinen toimii tavallisen ihmisen taidoin, mutta saa tehtävään perehdytyksen sekä tukea työntekijöiltä. Vapaaehtoisella voi olla itsellään lapsia, mutta se ei ole välttämätöntä. Tärkeintä on kiinnostus tehtävää kohtaan ja halu olla avuksi toiselle.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä esim. yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Yksilötapaamiset

Vauva-arki väsyttää? Isän rooli hakusessa? Onko parisuhde solmussa? Kaipaatko henkilökohtaista keskustelutukea tai ohjausta vanhemmuuteen liittyen. Ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen, puhelinaika tai etätapaaminen. 

Isätoiminta on myös Facebookissa!

Ota yhteyttä

Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen

Jaa tämä sivu: