Ei ohiteta apua tarvitsevaa

Nyt poikkeusaikana ikäihmisten yksinäisyys ja turvattomuus on lisääntynyt huomattavasti. Kohtaamalla, kuuntelemalla ja arvostamalla ikäihmistä saamme aikaan merkittäviä muutoksia parempaan.

Välittämisen päivää vietetään tänään 27.11.2020 ja sen suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.  Hän korostaa puheissaan välittämisen kulttuurin merkitystä ja peräänkuuluttaa yhteisen vastuun kantamista ja toisista välittämistä - muutoinkin kuin poikkeusaikana.

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto eli VALLI on haastanut meidät kaikki mukaan toteuttamaan Välittämisen päivää, johon osallistumme toteuttamalla ilahduttavia tekoja ikäihmisten hyväksi. Välittämisen päivän tarkoituksena on myös tuoda esille huoli-ilmoituksen merkitystä, jonka avulla apua ja tukea tarvitseva ikäihminen ei jää yksin ongelmien kanssa.  

Välittämisen teon ei tarvitse olla suureellinen - ystävällisyydellä, huomaavaisuudella ja halulla piristää toista on suuri vaikutus toisen hyvään oloon. Esimerkiksi puhelinsoitto ja voinnin kyseleminen voi piristää koko päivän! Kannustan siis tekoihin ja toimintaan. Antakaamme välittämisen näkyä ja tuntua aitona kohtaamisena nyt ja aina!

 

Mia Wallenius
kansalaistoiminnan tuottaja

#välittämisenaika #minävälitän #välittäminennäkyy

 

PS: Sukkia suurella sydämellä - villasukkakampanjamme on käynnissä. Viime vuonna kampanjamme välitti yhteensä yli 700 pehmeää pakettia tamperelaisille ikäihmisille. Kampanjaan voi osallistua neulomalla taikka lahjoittamalla ”villasukkakassaan” jolloin teemme villasukkahankinnan puolestasi. 

Jaa tämä sivu: