Vuoden Selma 2022 Kirsti Sola

TampereMission Vuoden Selmaksi on valittu Kirsti Sola.

Kirsti on Peurankallion lähitorin aktiivinen vapaaehtoinen. Hän aloitti kuntosalin vertaisohjaajana vuonna 2014 ja vertaisohjaajana toimimisen lisäksi hän on pitänyt myös starttikursseja aloittaville kuntosalin käyttäjille. Asiakkaat ovat antaneet kiitosta siitä, että Kirstin avun ja läheisyyden ansiosta turvallisuuden tunne on lisääntynyt ja he ovat rohkaistuneet aloittamaan liikuntaharrastuksen.

Korona-aikana Kirsti toimi saattajana niille asiakkaille, joiden liikkuminen ja henkinen turvallisuus oli laskenut. Turvallinen käsivarsi ulkoillessa, lääkäriin tai kauppaan mennessä vahvisti asiakkaiden elämänlaatua. Kirsti Sola on toiminut Tampereen kaupungin luotsina vuodesta 2015, jolloin ensimmäiset luotsit koulutettiin. Kirstistä tuli Peurankallion lähitorin luotsi, joka ottaa vastaan asiakkaita ja antaa vinkkejä kulttuuri- ja vapaa-ajan toimintaan.

Kirsti Sola on persoonana läsnä oleva, rauhallinen ja hyvin ystävällinen. Kirsti rohkaisee ihmisiä lähtemään mukaan vapaaehtoisten joukkoon. ”Olen kokenut, että olen ollut avuksi. Se on hienoa!” Kirsti Sola kertoo pitävänsä ihmisistä ja ymmärtää vanhuutta ja vanhojen sairauksia. Epävarmasta maailmantilanteesta huolimatta Kirsti Sola luo lämpöä ja turvallisuutta ympärilleen.

Vuoden vapaaehtoinen saa arvonimen ”Vuoden Selma” yhdistyksessä ansiokkaan elämäntyön tehneen diakonissa Selma Valtosen mukaan. Hän toimi mm. yhdistyksen pyhäkoulun opettajana sekä lastenkodin johtajana. 

Aamukorvan päivystäjä Tuomas Waldén sai Tampereen kaupungin Vuoden vapaaehtoinen -tunnustuksen

Vuoden vapaaehtoinen -tunnustuksella palkittiin TampereMission Aamukorvan päivystäjä Tuomas Waldén.

Aamukorva on 35 vuoden ajan auttanut yli 200 000 ikäihmistä yksinäisyyden torjumiseksi. Tuomas Waldén on toteuttanut koko koronapandemian ja epävakaan maailmantilanteen ajan arvokasta, helposti saavutettavaa vapaaehtoistoimintaa, jossa toteutuu kuntalaisten turvallisen arjen, turvallisuuden tunteen ja mielen hyvinvoinnin edistäminen ja tukeminen sen sananmukaisessa merkityksessä.  

- Näen oman roolini vapaaehtoisena eräänlaisena joka paikan höylänä, jolla on tahtoa yrittää aidosti kohdata arjen haasteiden kanssa kamppailevia sekä kannustaa heitä jaksamaan elämän vastoinkäymisistä huolimatta. Se kaikkein pieninkin kädenojennus voi auttaa arvaamattoman paljon. Koen oman panokseni sangen vaatimattomaksi, joten on hienoa, että työni on koettu muistamisen arvoiseksi. Kenenkään ei siis tarvitse olla vapaaehtoisuuden supersankari, jotta voi saada työstään arvostusta osakseen, Tuomas Waldén sanoo. 

Jaa tämä sivu: