Tapahtumailtapäivä: Vahva ote elämästä – kaiken ikäisenä

Avoin tapahtuma ikääntyville Koskikodin palvelukeskuksella torstaina 5.12.2019 klo 13-16.30. 

Sosiaalisen piirin kaventuminen ja taloudellisen tilanteen ja toimintakyvyn heikentyminen haastavat monen ikääntyvän arkea: mistä löytäisin samanhenkistä seuraa ja mielekästä tekemistä? Miten huolehdin itsestäni, omasta jaksamisestani ja miten ylläpidän toimintakykyäni?

Tampereella toimivat Elämänote-ohjelman hankkeet vastaavat näihin haasteisiin tarjoamalla ikäihmisille mm. ryhmätoimintaa ja avoimia tapahtumia sekä mahdollistamalla entistä yhteisöllisempää asumista. Hankkeiden yhteisenä tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä ja tukea mielekästä ikääntymistä.

Itsenäisyyspäivän aattona Elämänote-hankkeiden järjestämässä tapahtumailtapäivässä on mahdollista tutustua hankkeiden tarjoamiin toimintamahdollisuuksiin sekä nauttia toisten seurasta ja viihdyttävästä ohjelmasta.

Iltapäivä tarjoaa niin kevyttä liikuntaa, karaokea kuin teatteriakin – huipennuksena näyttelijä Eila Roine kertoo näyttelijänurastaan ja siitä, miten hän pitää omasta hyvinvoinnistaan huolta. Tapahtuman ohjelma kokonaisuudessaan liitteenä. 

Tapahtumailtapäivässä mukana olevat hankkeet:

Nääsville ry ja Pirkanmaan Martat ry: Virkeät Ikämiehet – vireyttä elämään ruuasta ja liikunnasta digitalisaatiota hyödyntäen (Toiminta-alue: Tampere)

TampereMissio ry (Tampereen Kaupunkilähetys ry): Kaiku-hanke – korttelikerhoja lähelle kotia (Toiminta-alue: Tampere/Kaukajärvi, Annala, Haihara)

Kotipirtti ry: Yhteisöllisyyden edistäminen Käräjätörmän monisukupolvisessa yhteisökylässä (Toiminta-alue: Tampere/Käräjätörmä)

Tutkimus- ja kehittämiskeskus GeroCenter-säätiö: Verkosta voimia ja vertaistukea (Toiminta-alue: Keski-Suomi ja Pirkanmaa).

Kaikki hankkeet kuuluvat STEA:n (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) rahoittamaan valtakunnalliseen Elämänote -ohjelmaan, jonka päätavoitteena on tukea ikäihmisten kotona asumista ja lisätä heidän osallisuuttaan.

Lisätietoja
Arja Anttila
Projektipäällikkö, Kaiku-hanke
arja.anttila@tamperemissio.fi
0400 172528

Kuva: TampereMissio/ Kaiku-hanke

Jaa tämä sivu: