Matkalla-toiminta tukee mielenterveyspalveluihin jonottavia nuoria

Yhä useampi nuori ja nuori aikuinen Tampereella jonottaa mielenterveyspalveluihin. Huoli näistä nuorista sai TampereMission ja Helsingin Diakonialaitoksen säätiön käynnistämään Matkalla-toiminnan. Nyt kaksi valmentajaa ja vertaisohjaaja tarjoavat arjen tukea 16–29-vuotiaille mielenterveyspalveluihin jonottaville, jotka eivät opiskele tai ole työelämässä.

”Ajatuksena Matkalla-toiminnassa on se, että toteutamme sitä, mitä nuori tuekseen tarvitsee. Ehkä se on tukea asioiden hoitamisessa tai arjen sujumisen pohtimisessa, toisinaan taas turvallinen aikuinen kahvikupin ääressä kuuntelemassa tai kävelyllä juttuseurana”, kertoo valmentaja Sirkku Rämö työstään.

Yksilötapaamisten lisäksi nuoria kutsutaan mukaan avoimeen Olkkariin ja ryhmätoimintaan, jossa on mahdollista saada vertaistukea. Olkkarissa voi vaan olla tai osallistua nuorten ideoimaan tekemiseen, vaikkapa lautapeleihin. Vertaisohjaaja on myös aina paikalla. Toiminta on nuorille vapaaehtoista ja maksutonta.

”Olen tosi innoissani tästä työstä ja mahdollisuudesta olla luomassa aidosti nuorten tarpeista ja toiveista lähtevää palvelua omia vahvuuksiani käyttäen”, sanoo Sirkku.


Matkalla-toiminta syntyi TampereMission ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön yhteisessä Linja 20 -hankkeessa havaitusta tarpeesta tarjota tukea mielenterveyspalveluihin jonottaville nuorille.

Meistä kirjoitettua

Hervannan Sanomat 9.11.2022: Uusi toimintamuoto mielenterveyspalveluihin jonottaville

Aamulehti 5.10.2022: Jonna Vaittinen, 21, muutti Tampereelle ilman työpaikkaa, jumiutui yksin kotiinsa ja vajosi pohjalle – Sitten hän teki päätöksen, jota ei ole tarvinnut katua

 

Lisätietoja ja tarkemmat yhteystiedot löytyvät Matkalla-toiminnan nettisivuilta.

 

Jaa tämä sivu: