Kurkistus Kimpassa- perhetoiminnan kuulumisiin

 

Koronakevät toi haasteensa Kimpassa perhetoiminnan vauvaryhmille ja aluksi ryhmät olivatkin hallituksen ohjeen vuoksi kokonaan tauolla. Rajoitteiden pitkittyessä halusimme kuitenkin tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden yhteydenpitoon Whatsapp-ryhmien avulla.  Monessa ryhmässä tämä koettiinkin tervetulleena tapana jakaa kotiarkea tutun ryhmän kanssa. Monilla ryhmäläisillä oli tässä vaiheessa jo tunne, että seinät kaatuvat päälle, kun vauvojen kanssa oltiin oltu omissa oloissa ja kotona jo monta viikkoa ylimääräisten kontaktien välttämiseksi. Whatsapp-ryhmissä jaettiin arjen ilot sekä mahdolliset huolenaiheet samaan tapaan kuin aiemmin fyysisissäkin ryhmissä.

Loppukevään ja kesän aikana olemme onneksi saaneet lisävapautta ja pystyneet kokoontumaan ryhmien kanssa ulkotiloissa. Olemme nauttineet kesästä ja käyneet ryhmien kanssa leikkipuistotreffeillä sekä vaunulenkeillä. Suomen kesäsää on jälleen kerran yllättänyt vaunuilijat ja siinä missä kesäkuun helteillä jouduttiin miettimään mistä löytyisi varjopaikka, olisi nyt heinäkuussa kaivattu sateensuojaisia tapaamispaikkoja. 

Asiakkailta on kerätty palautetta poikkeusajan toiminnasta ja tähän mennessä saatujen vastausten mukaan suurin osa vastaajista oli tyytyväisiä Kimpassa-perhetoiminnan järjestämään poikkeusajan toimintaan. Samoin suurin osa vastaajista oli tyytyväisiä Kimpassa-ohjaajilta saamaansa tukeen poikkeustilan aikana. Enemmistö piti Kimpassa-perhetoiminnalta saamaansa tukea tärkeänä itselleen poikkeustilan aikana ja valtaosa koki muilta ryhmäläisiltä poikkeustilan aikana saamansa vertaistuen tärkeäksi. Kritiikkiä tuli siitä, että Whatsapp-ryhmän toiminta jäi etäiseksi ja tiettynä kellonaikana käytyyn Whatsapp-keskusteluun oli haastavaa osallistua, jos vauva oli hereillä. Tukea olisi kaivattu enemmän kuin kerran viikossa ja fyysisiä tapaamisia olisi toivottu järjestettävän heti koronarajoitusten lievennyttyä. Kiitosta tuli paljon Whatsapp-ryhmien järjestämisestä, ne koettiin hyviksi ja tarpeellisiksi. Eräs asiakas kirjoitikin saaneensa Whatsapp-ryhmässä ohjaajilta juuri sellaista tukea kuin kaipasikin.

Elokuussa pääsemme toivottavasti palaamaan normaaliin ryhmätoimintaan ja sitä odotamme jo kovasti. Koronan jälkeen emme valitettavasti ole pystyneet ottamaan uusia asiakkaita toimintaan mukaan ja suurin osa ryhmistämme päättyy kesän aikana vauvojen saavutettua 1-vuoden iän. Elokuussa alkaakin siis paljon uusia vauvaryhmiä ja toivottavasti vauvaperheet löytävät toimintamme pariin entiseen malliin poikkeusolojen jälkeen.

 

Tervetuloa tutustumaan

Kimpassa-perhetoimintaan 29.7 kello 13-15. Voit tulla kuulemaan ja kysymään syksyllä alkavista ryhmistä

Paikka

Kuninkaankatu 5 G 164, sisäpihalla, käynti Punanaamion ja Pancho Villan välisestä portista.

 

Kimpassa-perhetoiminta on jo vuodesta 2002 alkaen tarjonnut vauvaperheille maksuttomia suljettuja vauvaryhmiä. Ryhmien tavoitteena on varhaisen vuorovaikutuksen ja vanhemmuuden tukeminen sekä vertaistuen mahdollistaminen samassa elämäntilanteessa oleville vanhemmille. Ryhmät tarjoavat myös mahdollisuuden kivaan tekemiseen yhdessä vauvan kanssa. Kimpassa työskentelee nelihenkinen moniammatillinen työryhmä. Ryhmiä kokoontuu Kimpassa-perhetoiminnan päätiloissa Finlaysonin korttelissa sekä Kaukajärvellä, Linnainmaalla, Tesomalla ja Multisillassa.

 

Jaa tämä sivu: