TampereMission kuulumisia

Hyvä asiakkaamme omainen,

Korona-viruksen eteneminen Pirkanmaalla ja vierailukiellot yksiköissämme aiheuttavat Teissä ehkä huolta omaisenne tilanteesta. Arki sujuu yksiköissämme näissä poikkeusoloissakin toistaiseksi ihan rauhallisesti asiakkaiden kannalta. Samaan aikaan varaudumme kuitenkin monin tavoin, jotta voimme varmistaa asiakkaiden ja henkilöstömme turvallisuuden. Varautumissuunnitelmia ja ohjeistuksia tehdään terveysviranomaisten ja Tampereen kaupungin ohjeiden pohjalta soveltaen omaan toimintaamme.

Asukkaamme ovat korkean iän ja perussairauksien vuoksi alttiita korona- ja muille viruksille, joten Valtioneuvoston ja Tampereen kaupungin linjauksen mukaisesti palvelutaloissa ei ole voinut vierailla 16.3.2020 jälkeen. Tämä koskee omaisia, läheisiä ja kaikkia yksikön ulkopuolisia palvelujen tuottajia. Palveluasunnoissa asuville yli 70-vuotiaille tehdään vain välttämättömimmät käynnit. Saattohoitotilanteet ovat poikkeus tässäkin tilanteessa ja terveenä olevat läheiset pääsevät tietysti asukkaan huoneeseen sopimalla siitä hoitajien kanssa tarkemmin.

Jos asiakkaallamme on hengityshengitysinfektion oireita tai hänellä epäillään koronaa, käytämme hoitotoimenpiteissä suojavarusteita Tampereen kaupungin ja THL:n ohjeistusten mukaisesti, jotta emme vie virusta asukkaalta toiselle. Suojavarustetilanteemme on hyvä, vaikka niiden saatavuudessa on haasteita.

Henkilöstö ei siirry päivän aikana yksiköstä toiseen ja asiakkaiden kanssa asioivien eri hoitajien määrä pyritään muutenkin pitämään mahdollisemman vähäisenä. Sairaanhoitajien työvuoroja on muutettu niin, että myös viikonloppuisin on sairaanhoitajien osaaminen käytössä.

Henkilöstö on ohjattu jäämään heti pois töistä hengitystieoireiden vuoksi ja tarvittaessa olemme ohjanneet työterveyden kautta helposti koronatesteihin.

Olemme entisestään tehostaneet siivousta ja yksiköissä tehdään ylimääräistä pintojen desinfiointia päivittäin säännöllisesti.

Poikkeusolojen ja hyvän tilannekuvan saamiseksi johtotiimimme kokoontuu joka arkiaamu Teams-palaveriin, jossa voimme linjata yhteisiä käytäntöjä ja tehdä tarvittaessa nopeasti päätöksiä.

Omaisten ja asukkaiden yhteydenpitoa helpottamaan olemme hankkineet tablettitietokoneita, joiden välityksellä saatte kuvapuheluyhteyden. Oman yksikön hoitajat auttavat yhteyden luomisessa ja omaistiedusteluissa pyydämme ottamaan yhteyden suoraan ryhmäkotien sairaanhoitajiin.

Pyrimme vastuullisesti ja arvojemme mukaisesti suojaamaan sekä asiakkaitamme että henkilöstöämme niin hyvin kun suinkin voimme. Sen eteen teemme kaikkemme myös tänä poikkeuksellisena aikana.

 

Ystävällisin terveisin,

Johtotiimi, TampereMissio Palvelut Oy

Jaa tämä sivu: