Vähäsillan leirikeskus Teiskossa

Tamperelaisten yhteinen kesänviettopaikka!

Vähäsilta sijaitsee Teiskossa idyllisen Paarlahden rannalla vain puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta.

Vähäsilta ostettiin Tampereen Kaupunkilähetykselle vuonna 1920. Käyttötarkoitus oli alun perin lasten kesäsiirtola. Vähäsilta on sadan vuoden ajan toiminut erilaisen kesätoiminnan näyttämönä, viime vuosina erityisesti kehitysvammaistyön kesäleirikeskuksena.

Pirkanmaalaisten yleishyödyllisten järjestöjen, säätiöiden ja yhteisöjen on mahdollista saada Vähäsillan leirikeskus maksutta käyttöönsä. Hakuaika Vähäsillan käyttäjäksi on vuosittain tammi-helmikuussa.

Vähäsillassa on iso kaksikerroksinen, yli 100 vuotta vanha hirsinen päärakennus. Sen alakerrassa on ruokailutilat ja astiasto kahdessa eri pirtissä yhteensä 50 henkilölle, iso laitoskeittiö ja vesivessat (toinen inva-mitoituksella). Päärakennuksen alakerta on esteetön. Yläkerrassa on toiminta- ja majoitustilaa.

Alueella on päärakennuksen lisäksi kaksi muuta asuintaloa Torppa ja Jussinniemi, puulämmitteinen rantasauna ja uimalaituri, grillikatos sekä lentopallokenttä. Torpassa ja Jussinniemessä on omat pienet keittiönsä 10 hengen astiastoilla. Tilat ovat käytössä huhtikuun puolivälistä lokakuun puoliväliin.

Paloviranomaisten hyväksymä majoituskapasiteetti kesällä on yhteensä 30 henkilöä. Majoitusrakennukset eivät ole esteettömiä ja turvallisuussyistä yön yli tapahtuvaan leiritoimintaan hyväksytään mukaan vain toimintoja, joissa osallistujat ovat omatoimisia.

Keskustorilta pääsee bussilla leirikeskukseen noin tunnissa. Loppupäässä on kävelymatkaa noin 200 metriä. Autolla tai moottoripyörällä matka taittuu puolessa tunnissa. Piha-alueelle mahtuu parkkiin arviolta 30 henkilöautoa.

Haku Vähäsillan käyttäjäksi

Haku kesälle 2020 on päättynyt. Seuraava haku Vähäsillan käyttäjäksi on tammikuussa 2021.

Vähäsillan käyttöohjeet

Vähäsillan käyttäjät sitoutuvat leirikeskuksen käyttö-, turvallisuus- ja ensiapuohjeisiin.

Yleiset käyttöohjeet (PDF) >

Turvallisuus- ja ensiapuohje (PDF) >

Yhteystiedot

Matti Helin
Järjestöjohtaja
040 546 6848 
matti.helin@tamperemissio.fi

Mia Wallenius 
Kansalaistoiminnan tuottaja
040 662 0616
mia.wallenius@tamperemissio.fi