Tule tukihenkilöksi

Olet luotettavana aikuisena tukea tarvitsevalle nuorelle, kehitysvammaiselle ihmiselle, seuraa kaipaavalle ikäihmiselle tai tarjoat vertaistukea lapsiperheelle. Tapaat tuettavaasi elämäntilanteeseesi sopivalla tiheydellä, tavallisimmin joka toinen viikko. Sinun tulisi sitoutua tukihenkilönä toimimiseen vähintään vuodeksi.

Tukihenkilösuhteet ovat yksilöllisiä, ja voitte tuettavasi kanssa yhdessä päättää, miten yhteisen aikanne vietätte. Yhdessäolo voi olla keskustelua, ulkoilua tai vaikka käynti teatterissa. Tapaamisissa tärkeintä on olla läsnä ja kuunnella toista.

Mentoriksi nuorelle

Olisiko sinulla kiinnostusta ja osaamista, jota jakaa nuorten kanssa? Voisiko sinusta olla salikaveriksi tai kahviseuraksi? Etsimme sinua, joka olet täysi-ikäinen, haluaisit olla mukana alle 30-vuotiaiden tukea tarvitsevien nuorten arjessa ja kaipaisit itsekin ehkä uusia tuttavuuksia ja kokemuksia. Tarjoamme koulutusta ja työnohjausta tehtävään.

Lisätietoja
Matti Helin
matti.helin@tamperemissio.fi

Tukihenkilöksi yli 60-vuotiaalle

Olisiko sinulla aikaa auttaa ja tukea? Toivoisimme sinua vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi ihmisille erilaisissa elämäntilanteissa. Muutostilanne voi olla esimerkiksi puolison kuolema, eläkkeelle siirtyminen, oma tai läheisen sairastuminen tai vaikeudet ihmissuhteissa.

Tarjoamme  sinulle koulutuksen ja  tukihenkilönä saat ammatillisen tuen koko toiminnan ajan. Tervetuloa mukaan Ikätuki-toimintaan.

Lisätietoja
Maarit Kurunmäki
maarit.kurunmaki@tamperemissio.fi

Kaveriksi kehitysvammaiselle henkilölle

Haluatko lähteä ulkoilu-, juttelu- tai kahvittelukaveriksi kehitysvammaiselle nuorelle, aikuiselle tai ikäihmiselle? Yksin ei tule lähdettyä liikkeelle, mutta yhdessä se voisi olla antoisaa molemmille. Olet myös tervetullut asumisyhteisön yhteiseksi ystäväksi. Vierailukäyntien lisäksi voisit olla mukana retkillä ja tapahtumissa.  Erityistaitoja et tarvitse, avoin mieli ja halu toimia vapaaehtoisena riittää! Saat perehdytystä tehtävääsi.

Lisätietoja
Helena Soljama
helena.soljama@tamperemissio.fi

Tukihenkilöksi tai -perheeksi tukea tarvitseville perheille

Monilla perheillä ei ole ketään, keneltä voisi pyytää apua. Yksin ja väsyneenä voi olla vaikea selviytyä arjen haasteista. Vapaaehtoisena sinä tai perheesi annatte tukea tarvitsevalle perheelle arjen apua. Olet yli 25-vuotias, luotettava, tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen. Voit toimia keskustelu- tai ulkoiluseurana, auttaa arkiaskareiden sujumisessa sekä vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa. Toimit tavallisen ihmisen taidoin, mutta saat tehtävään koulutuksen.

Toimiessasi vapaaehtoisena lasten ja nuorten parissa sinulta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista.

Lisätietoja
Sari Lehtinen
sari.lehtinen@tamperemissio.fi

Ilmoittaudu mukaan

Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen

Jaa tämä sivu: