TampereMissio on aina heikomman puolella

TampereMission arvoihin kuuluu keskeisesti lähimmäisestä välittäminen. Vapaaehtoistyöllä on tässä suuri merkitys, koska vakituisella työntekijäjoukolla ei riitä lähimmäistyöhön aikaa tai voimia siinä määrin kuin tarvetta on. Myöskään yhteiskunnalla ole taloudellisia tai muitakaan mahdollisuuksia vaikuttaa kaikkiin tärkeisiinkään asioihin.

Ilman vapaaehtoista auttamista yhteiskunnan rakenteet vähitellen rapautuvat ja jopa raadollistuvat, kun raha näyttää yhä enemmän ratkaisevan asioita tälläkin suunnalla. Yksinäisyys on Tampereella todellinen ja kasvava haaste.

Uskon, että Tampereen Kaupunkilähetyksen uusi nimi, TampereMissio, antaa yhdistykselle uudenlaista positiivista näkyvyyttä ja saattaa tuoda toimintaan mukaan sellaisiakin ihmisiä, jotka ovat sen aiemman nimen perusteella ohittaneet. Missio-sanahan tarkoittaa tehtävää, ja sitä meille kaikille tällä saralla riittää.

Yhdistyksen puheenjohtajan tehtävässä olen päässyt hyvin tutustumaan sen toimintaan ja luotan siihen, että yli sadan vuoden ikään ehtinyt TampereMissio elää ja hengittää vielä vähintäänkin saman rupeaman.

Koen, että saan toiminnassa mukana olemisesta enemmän, kuin mitä yhdistykselle luovutan.

TampereMissio kasvaa maltillisesti ihmisten tarpeiden sekä odotusten mukana ja jatkaa lähimmäisistä huolehtimista myös tulevaisuudessa. Ja ennen kaikkea se on avoin, rehellinen ja aina heikomman puolella.

 

Heikki Lehtinen

TampereMission hallituksen puheenjohtaja

Jaa tämä sivu: