vahasilta_web.jpg

Vähäsillan 100. toimintavuosi täynnä elämää

Kaupunkilähetyksen hallitus päätti viime syksynä avata Vähäsillan leirikeskuksen maksuttomasti pirkanmaalaisten järjestöjen ja yhteisöjen käyttöön.

Vähäsiltaan tuli määräaikaan mennessä 110 käyttöhakemusta 82 järjestöltä ensi kesälle. Niistä hieman yli puolet saimme mahtumaan varauskalenteriin. Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen Vähäsilta on jälleen siinä käytössä, jota varten se aikoinaan hankittiin ja jossa se on ollut viimeiset sata vuotta.

Kesä-elokuussa Vähäsillassa tulee olemaan toimintaa lähes joka päivänä, leirejä, retkiä tai muuta tapahtumaa. Mukaan mahtuu erilaisia eläkeläis- ja sosiaalialan järjestöjen kesäpäiviä, harrastusryhmiä sekä lasten ja nuorten leirejä.

Käyttäjien valinnassa ensin katsoimme, miten järjestöiltä tulleet ehdotukset sopivat keskenään. Tavoitteena oli saada Vähäsiltaan keskenään erilaista toimintaa. Kun koulujen kesäloman ajalle tuli eniten käyttötoivomuksia ja myös paljon päällekkäisiä toivomuksia, halusimme näiden kuukausien aikana tukea erityisesti lasten ja nuorten kesätoimintaa.

Tampereen Kaupunkilähetys hankki Teiskossa olevan Vähäsillan leirikeskuksen omistukseensa sata vuotta sitten vuonna 1920. Näinä vuosina Vähäsillassa on järjestetty lukemattomia lasten, nuorten, vanhusten ja eri tavoin vammautuneiden ihmisten leirejä ja kesäpäiviä.

Vähäsillan 100-vuotisjuhlat järjestetään 11.9.2020.

 

valoKuva: Kirjasta Ihmisen Puolustaja, Tampereen Kaupunkilähetys ry 100 vuotta

Jaa tämä sivu: